Publireportatge

Grupo Blaumar, referent sostenible de la Costa Daurada

L'Hotel Blaumar 4*Superior, ubicat a Salou, i el Port Plaza Apartments, a Tarragona, són establiments de la cadena hotelera que porten la sostenibilitat per bandera. 

FOTO BLAUMAR PLATJA
photo_camera Hotel Blaumar 4*Superior centrat sobretot en el públic familiar, implementa accions en pro de la sostenibilitat

 

Gran aposta per la sostenibilitat 

Grupo Blaumar porta apostant de forma decidida per la gestió sostenible dels seus actius des de ja fa més de vint anys, en un moment en què conceptes com canvi climàtic, sostenibilitat i petjada hídrica eren encara minoritaris i poc coneguts.

La cadena hotelera basa el seu compromís en diversos elements importants. Un d'ells és la comunicació dels seus objectius a totes les parts interessades així com promoure-la entre elles. Un altre és el de marcar periòdicament objectius que els facin millorar el seu servei i comportament mediambiental. La millora i revisió contínua dels seus mètodes de treball, així com la previsió dels accidents, la contaminació i altres impactes negatius, implantant les mesures de seguretat i la formació necessàries, són també punts a destacar. 

blaumar_hotel_en_salou (1)
Grupo Blaumar aposta de forma decidida per la gestió sostenible dels seus actius des de ja fa més de vint anys

Altres potes rellevants són les de racionalitzar els consums d'aigua, electricitat i gas, millorar tecnològicament adaptant progressivament les instal·lacions existents per fer-les més segures, adaptades, accessibles i respectuoses amb el medi ambient, o innovar en els seus serveis i instal·lacions per diferenciar-se de la competència i oferir productes i serveis d'alta qualitat.
I no menys rellevants, destacar els pilars de la sensibilització i implicació als empleats, clients, proveïdors i accionistes en la pràctica d'accions socials i un millor comportament en seguretat laboral i mediambiental, on també s'afegeix l'orientació al client, basant les seves activitats a aconseguir la satisfacció dels clients interns i externs, proveïdors i accionistes.

HOTEL BLAUMAR 4*SUPERIOR 

blaumarazul_png (1)

Ja fa diversos anys que l'Hotel Blaumar 4*Sup, situat a Salou i centrat sobretot en el públic familiar, ha implementat mesures en pro de la sostenibilitat. En aquest 2022, any important per ser el primer en què es recupera certa normalitat després de la pandèmia, l'establiment ha reobert les seves portes en el mes d'abril amb novetats destinades a fer-ho encara més sostenible i reduir-ne l'impacte mediambiental. 

ECO Corner 3 (1)
L'Hotel Blaumar 4* Superior, situat al centre de Salou, es distingeix per la seva eficaç gestió mediambiental

Destaca, per exemple, intervencions que passen des de la instal·lació de dos carregadors elèctrics, d'un conserge virtual amb xat o un canal informatiu propi a les TV de les habitacions per estalviar el consum de paper, fins a la introducció de sabonets reciclats i el cafè provinent de comerç just amb càpsules biodegradables de paper reciclables, passant per l'obertura d'un espai ECO Corner. Tanmateix, destaca el lliurament d'un cactus viu de benvinguda amb embolcall ecològic, els tallers sostenibles com una gimcana del reciclatge, plantació de flors, o taller d'elaboració d'oli, o nous protocols com el de la neteja d'habitacions Ecofriendly. 

CR100321
Com a benvinguda, els clients reben un cactus viu amb embolcall ecològic

L'Hotel Blaumar 4*Sup ha obtingut diversos reconeixements, entre els quals destaquen el certificat Q de qualitat, el de gestió ambiental ISO 14001, el d'Ecolíders de Bronze de Tripadvisor, els premis 'Hotel Mediambiental' d'Hotelplan, el 'Distingit del Turisme', de l'Ajuntament de Salou, o el reconeixement de plata de la Comissió Europea de Medi Ambient pels seus més de 20 anys com a empresa EMAS ("Eco-Management and Audit Scheme"), pioner en implantar el certificat l'any 2000.

 

PORT PLAZA  APARTMENTS 

La que l'any 1861 era la Casa Melchor Lloveras Venas o Els Porxos, un edifici històric-artístic d'estil romàntic i catalogat com a Bé d'Interès Local ubicat al costat de la zona portuària de l'antiga Tarraco romana, avui s'ha convertit en un referent apartament turístic sostenible a Tarragona, per adaptar-se a la demanda actual mitjançant l'ús de sistemes eficients i sostenibles sense deixar enrere la fusió entre la història i la modernitat.  

logo PPA (1)

Una alternativa de confort i disseny a l'oferta d'apartaments tarragonins que, des de la inauguració el 2019, implanta un protocol de bones pràctiques per preservar l'entorn mediambiental, social i cultural, i en relació amb els clients, empleats i proveïdors.

ppa3 (1)
Port Plaza Apartments és l'únic edifici d'apartaments turístics a Tarragona amb certificat de construcció sostenible

Port Plaza Apartments és l'únic edifici d'apartaments turístics a Tarragona certificat amb el segell BREEAM® (certificat de construcció sostenible), el qual permet mesurar el grau de sostenibilitat ambiental en edificacions, i en aquest cas, l'avaluació és de 'Molt bo'. També la petjada de carboni (amb una emissió de tan sols 2 kg per m2 de CO₂ a l'any) i la seva qualificació energètica de tipus A, donen suport al seu compromís.

La implantació es va dur a terme tant en l'àmbit de la regulació del consum d'energia, com del consum d'aigua i el reciclatge de residus.

ppa4 (1)
L'edifici catalogat com a Bé d'Interès Local, avui s'ha convertit en un referent apartament turístic sostenible 

 

Grupo Blaumar, escenari ideal per promoure el turisme sostenible 

La cadena hotelera va organitzar recentment una taula rodona per conversar sobre les activitats, estratègies i accions portades a terme per promoure i potenciar el turisme sostenible a tots els sectors de la indústria turística així com a totes les parts interessades que en formen part.  

Va comptar amb representants del sector públic, privat i acadèmic, i va tenir lloc a l'Hotel Blaumar 4*Sup, de Salou. Van participar: Pere Granados, alcalde de l’ajuntament de Salou; Damià Serrano, director de Màrqueting d’Experiències i Recerca de l’Agència Catalana de Turisme; Marta Farrero, directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; Miquel Rovira, director de l’Àrea de Sostenibilitat d'Eurecat; Nuria Varela, directora de Qualitat i Medi Ambient de Grupo Blaumar.  

Algunes temàtiques destacades: iniciatives per potenciar la sostenibilitat turística, aliances estratègiques entre ens públics i privats, si la sostenibilitat és una moda o una obligació, principals reptes del sector hoteler per millorar la qualitat turística, o cap a on va el futur sostenible del turisme.  

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement