Professionals dels espais verds proposen transformar els municipis per afrontar el canvi climàtic

Al voltant de 200 professionals del sector és reuniràn al Teatre L'Amistat de Mollerussa del 5 al 7 de maig, per participar en una quinzena de ponències i taules rodones
Presentació del Congrès Pobles i Ciutats en Transformació @AjMollerussa
photo_camera Presentació del Congrés Pobles i Ciutats en Transformació - Foto: Ajuntament de Mollerussa

L’Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya (APEVC) traslladarà a Mollerussa el seu Congrés anual del 5 al 7 de maig, amb la complicitat de Fira de Mollerussa.

Complex de L'Amistat ©Territoriscat
Complex de L'Amistat ©Territoriscat

Sota el títol “Pobles i ciutats en transformació. De la infraestructura verda a la resiliència”, la trobada reunirà 185 participants en el complex de L’Amistat, per debatre temes com el canvi climàtic la realitat existent que hem d’afrontar, així com la transformació i adaptació dels pobles, ciutats i territoris. Temes que exposaran experts del sector que també plantejaran aspectes de la infraestructura verda, la comunicació o la biodiversitat, qüestions que contribueixin a afavorir la transformació que permeti mantenir els efectes del canvi climàtic.

Segons l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, es tracta d’un sector que ha definit com “la clau de volta del disseny de les ciutats de cara al futur”.

El plantejament de les ciutats del futur implica tenir una mirada de l’impacte dels espais vers i la infraestructura verda a les ciutats

L'alcalde ha destacat el fet que l’enginyer paisatgista de l’ajuntament de Mollerussa, Joan d’Arandes, sigui un dels ponents del congrés, amb una xerrada que té per títol La gestió dels espais verds en entorns rurals.

Solsona ha presidit aquest dimarts la presentació del Congrés, acompanyat del director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure; la presidenta de l’APEVC, Joana Astals, i la gerent d’aquesta associació d’àmbit català, Laia Grifell. Xavier Roure, ha recordat que el primer contacte que es va mantenir amb l’associació per dur a terme la jornada va ser fa prop de tres anys, si bé la crisi sanitària va impossibilitar que el projecte veiés la llum fins ara.

Roure ha fet valdre la celebració d’aquesta activitat, sobre la qual ha dit va en la línia de fer fira els 365 dies de l’any

La gerent de l’associació, Laia Grifell, s’ha mostrat optimista amb el desenvolupament del congrés d’enguany, augurant l’èxit de la convocatòria amb 185 inscrits ja i 27 patrocinadors. Grifell ha afegit que aquestes xifres “estan en la línia ascendent dels altres congressos”, alhora que s’ha referit a la importància del tema plantejat en aquesta edició.

Cada cop la gent està més posada i és més conscient del que ens ve a sobre i que ho hem de gestionar i pensar a priori per saber les ciutats i els pobles cap a on volem que vagin

El dissabte dia 7 es farà una jornada més lúdica amb la visita al Museu del Canal d’Urgell i a l’Estany d’Ivars i Vila-sana, amb la voluntat de donar a conèixer les terres plaurgellenques als inscrits.

Comentaris