Es consolida la primera associació de propietaris forestal de Ponent amb 18 membres fundadors

L'associació compta amb 18 membres fundadors i compta amb el suport de l'Associació Leader de Ponent
Els 18 membres fundadors de l'Associació Forestal del Segrià Sud a Almatret ©Associació Leader de Ponent
photo_camera Els 18 membres fundadors de l'Associació Forestal del Segrià Sud a Almatret ©Associació Leader de Ponent

Almatret ha acollit la presentació de l'Associació Forestal del Segrià Sud, la primera associació forestal creada a Ponent per millorar la gestió dels boscos lleidatans formada per 18 membres fundadors i en procés de rebre'n més. 

Aquesta organització s'ha configurat treballant colze a colze amb ajuntaments del Segrià Sud i les Garrigues Altes per tal d'unir forces i impulsar aquest projecte, a més de col·laborar amb l'Associació Leader de Ponent i la Federació de Boscos de Catalunya (BOSCAT).

El projecte pretén articular noves formes d'aprofitar els serveis ecosistèmics dels boscos de forma sostenible. I així, aconseguir un impacte positiu, generar beneficis i reduir els costos dels propietaris, al mateix temps que es protegeix l'entorn dels incendis, les plagues i altres amenaces mitjançant el treball col·lectiu i coordinat

Presentació de l'Associació Forestal Segrià Sud a Almatret ©Associació Leader de Ponent
Presentació de l'Associació Forestal Segrià Sud a Almatret ©Associació Leader de Ponent

El municipi d'Almatret -per les seves condicions i tenint 12.000 hectàrees de bosc limitades a l'est de l'Ebre- aposta fermament per la consolidació de l'associació forestal, a més de tenir una necessitat de protegir l'entorn que l'envolta i de contribuir a crear una activitat econòmica factible. L'alcalde del municipi, Jordi Tarragó considera que "gestionar els boscos correctament, protegir el territori, implicar als propietaris forestals i afavorir la creació de llocs de treball" s'ha de convertir en una prioritat. 

D'altra banda, l'Associació Leader de Ponent es mostra satisfeta respecte a la resposta obtinguda a l'hora d'unificar els esforços i aconseguir un sí plural i es manté amb la voluntat d'extrapolar aquesta proposta a la resta de comarques, expandint la iniciativa fins al proper període 2023-2027. 

Comentaris