Bergwald Project fa una crida al jovent per garantir el futur dels ecosistemes

Més de 200 estudiants de secundària participen en tasques de conservació de boscos
photo_camera Endinsa't al bosc! ©Bergwald Project

El Projecte Boscos de Muntanya amb seu a Llavorsí, Pallars Sobirà reclama la presència de joves per la nova edició de la campanya adreçada a centres de secundària, cicles formatius o similars, una iniciativa que es va posar en marxa el 2019 i que mitjançant tasques forestals treballa la cohesió de grup, l'autonomia i la responsabilitat.

Durant una setmana i guiats en tot moment per professionals de la natura i de la gestió forestal, joves d'entre 15 i 17 anys de l'Institut Waldorf Tretzevents de la Floresta participen en les tasques de servei comunitari per la recuperació i conservació dels boscos. Els joves coneixen de primera mà, la necessitat de salvaguardar totes les seves funcions forestals com el paper de l'economia circular rural a partir de la ramaderia, la prevenció d'incendis i la protecció de l'hàbitat d'espècies locals, entre altres.

Bergwald Project pretén donar una oportunitat al jovent de conèixer el bosc amb una perspectiva més àmplia, mitjançant la sensibilització sobre les amenaces dels ecosistemes forestals i promovent la biodiversitat, la mitigació del canvi climàtic i la gestió forestal sostenible

Foto d'un jove serrant ©Bergwald Project
Foto d'un jove serrant ©Bergwald Project

"Es tracta d'un nou model que vagi més enllà de la conservació estricta de la natura o la màxima rendibilitat agrícola i aprendre a conviure amb els boscos i l'ecosistema que ens envolta traient-ne el màxim rendiment, però respectant-ne un futur que també és el nostre, ja que en formem part", declara el director del Projecte Boscos de Muntanya, Andreu González.

Les estades es realitzen en el marc del "servei comunitari" i de "l'aprenentatge-servei" que impulsen el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i el Consorci d'Educació de Barcelona.

Sobre Projecte Boscos de Muntanya

Reconeguda com una de les experiències més innovadores de voluntariat a Espanya, segons un estudi de la Fundació Telefònica (2019), destaca el vincle de l'entitat amb la població local i la tasca de difusió de la importància de protegir el patrimoni mediambiental i cultural del paisatge de muntanya català

Comentaris