Les reserves als embassaments de la conca del Segre, es troba en situació d'emergència hidrològica des de fa setmanes

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre preveu que el canal d'Urgell acabi la campanya de reg cap a mitjan setembre amb l'aigua disponible a Oliana
Cua del pantà de Rialp al terme de Bassella ©AlbertLijarcio
photo_camera Cua del pantà de Rialp al terme de Bassella ©AlbertLijarcio

Les reserves als embassaments de la conca del Segre, que des de fa setmanes es troba en situació d'emergència hidrològica, segueixen a la baixa tot i les darreres pluges. La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) preveu seguir mantenint una sortida d'aigua per cobrir els consums del cabal ecològic i part del reg dels canals d'Urgell i Segarra-Garrigues, cosa que provoca que el nivell baixi més de pressa a Rialb.

Senyal que havia colgat el pantà de Rialp al terme de Bassella ©AlbertLijarcio
Senyal que havia colgat el pantà de Rialp al terme de Bassella ©AlbertLijarcio

La CHE confia que les darreres pluges també contribuiran a poder garantir la campanya de reg al canal d'Urgell com a mínim, fins a mitjan setembre, segons ha explicat Ramón Lúquez, cap d'explotació de l'ens gestor.

La CHE va demanar a Acciona que suspengués l'activitat en la central hidroelèctrica de Rialb el 24 d'agost. Una petició que es feia a conseqüència de la caiguda de reserves de Rialb

La situació, tant a la Noguera Pallaresa com Ribagorçana, és millor que a la conca del Segre tot i que les reserves als embassaments també cauen, però ho fan més lentament i, a més, disposen d'un major volum d'aigua acumulada. Amb vista al pròxim any hidrològic, l'organisme espera que les precipitacions ajudin a recuperar en part els nivells dels embassaments, segons explica Ramón Lúquez.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement