06.08.2021 |

Ivars d'Urgell aporta noves píndoles de reflexions per la pagesia, en les Jornades de Tros

Josep M. Escribà, Josep Ramon Saiz, Ramon Armengol, Pep Riera, Teresa Jordà, Ignasi Argilés i Antonio Casalló, van posar veu a la segona convocatòria de reflexions sobre la pagesia a Ivars d'Urgell
Jornades de Tros Ivars d'Urgell - Ramon Armengol @Ivarsd'Urgell
Jornades de Tros Ivars d'Urgell - Ramon Armengol @Ivarsd'Urgell
Ivars d'Urgell aporta noves píndoles de reflexions per la pagesia, en les Jornades de Tros

La consellera d'agricultura Teresa Jordà clausurava aquest divendres les segones Jornades de Tros, un cicle de xerrades i debats que s'han dut a terme a Ivars d'Urgell del 12 al 16 d'abril, sota el lema Píndoles de reflexions per a la pagesia, que han tingut lloc en el Fòrum Maria Mercè Marçal del municipi del Pla d'Urgell.

La primera edició de la convocatòria s'inaugurava a les portes de l'estat d'alarma i es va poder deslliurar de totes les restriccions i mesures en les quals ha estat immersa enguany, però així i tot han estat cinc dies de debats i reflexions molt profitosos per sector, segons ha assegurat l'alcalde d'Ivars, d'Urgell Joan Carles Sánchez.

Jornades de Tros Ivars d'Urgell - Josep M. EscribàEl dilluns 12 d'abril, obria les jornades l'impulsor del Manifest de Vallbona, Compromís per Lleida, Premi Fundació Carulla, i fundador de Camins de Verdor- Umami, Josep M. Escribà, que presentava la ponència Aigua, alimentació i territori. Reflexions. Sobre La importància del sòl a l'agricultura en parlava a les jornades el dimarts, l'enginyer agrònom i màster en agricultura ecològica, Josep Ramon Saiz. El ponent és fundador del gabinet d'assessorament GeoOrgànica, i assessor d'agricultura regenerativa.

Jornades de Tros Ivars d'Urgell - Josep Ramon SaizEl president de la Federació de Cooperatives Agràries d'Europa, i soci de la Cooperativa d'Ivars, Ramon Armengol ocupava el Fòrum Maria Mercè Marçal, el dia 14 d'abril per presentar la ponència El futur de la PAC en clau Europea, des del seu punt de vista com a membre del grup de treball COPA-COGECA a Brussel·les. Armengol va donar detalls sobre la dinàmica Europea de negociacions amb MercoSur i els Estats Units, així com els canvis que afectarien les ajudes agràries.

La nova Política Agrària Comuna serà vigent a partir del 2023 i pretén encaminar la nova agricultura cap a l'anomenat Green Deal, amb la voluntat d'afavorir les pràctiques respectuoses i la biodiversitat en una agricultura sostenible

Jornades de Tros Ivars d'Urgell - Pep Riera 1El dijous, va ser el torn d'una de les persones referents en la lluita pels drets de la pagesia, activista sindical i polític i defensor de la terra, com és Pep Riera. Fundador d'Unió de Pagesos, i coordinador del sindicat agrari al Maresme. Riera, com no podia ser d'altra manera, va parlar sobre l'orgull de ser pagès, desplegant la seva pròpia experiència i trajectòria.

Riera va enfondir optimisme en el seu parlament, va destacar la necessitat de polítiques agràries actives, d'un banc de terres, i va assegurar que s'ha d'aconseguir que el consumidor sigui el gran aliat dels pagesos

La consellera d'agricultura Teresa Jordà, va clausurar el divendres en una jornada de reflexió en la qual hi va participar, el director de producció de la companyia Nufri, Ignasi Argilés, i Antonio Casallo, membre de la direcció d'Haciendas Bio. Les jornades estan organitzades per l'Ajuntament amb la col·laboració de la Cooperativa d'Ivars d'Urgell.  

Ivars d'Urgell aporta noves píndoles de reflexions per la pagesia, en les Jornades de Tros
comentaris