La sequera fa minvar els números de la producció de raïm i JARC reclama mesures

La davallada podria provocar un 15% menys de producció en el sector vitivinícola
Verema ©JARC
photo_camera Verema ©JARC

Segons previsions de l'INCAVI, la sequera pot arribar a soscavar la producció de raïm d'aquest 2022 i reduir-la fins a un 15% menys d'una collita habitual

Tanmateix, les vinyes collides, fins al moment, de les varietats primerenques reflecteixen una caiguda de producció d'un 30%, percentatge que es pot agreujar en el cas d'algunes varietats, com la Chardonnay. Per això, la sectorial de la vinya de JARC dicta una sèrie de recomanacions a viticultors, cellers, Denominacions d'Origen (DO) i també al Departament d'Acció, Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, per evitar una distorsió en els preus del mercat

Imatge de conreu de raïm ©JARC
Imatge de conreu de raïm ©JARC

Així doncs, l'entitat reclama als viticultors que cullin els raïms de les seves parcel·les i s'ajustin a les produccions de les diferents DO. D'altra banda, demana als cellers que respectin les normes de les Denominacions d'Origen, apel·lant aquestes perquè vetllin pel compliment de les normes de campanya aprovades als seus plens i a l'administració perquè extremi el control de la traçabilitat del raïm i del moviment del most i del vi durant la verema

Així doncs, JARC recomana als viticultors consultar sovint el registre vitícola de Catalunya per comprovar si són correctes les pesades, ja que s'ha de tenir en compte que aquest és el primer any que s'entra raïm de guarda superior i cal filar prim amb els quilograms registrats de cada categoria. 

Comentaris