Lleida celebrarà DATAGRI, la cimera d’experts en transformació digital agroalimentària de 15 països

Agricultors i ramaders podran conèixer de primera mà les solucions més innovadores relacionades amb la intel·ligència artificial, el divendres a  l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida i en l'estació experimental de l’IRTA a Mollerussa 

Membres del ComiteOrganizador del Fòrum DATAGRI ©JARC
photo_camera Membres del ComiteOrganizador del Fòrum DATAGRI ©JARC

Lleida acollirà els dies 25 i 26 de novembre el Fòrum DATAGRI, l’esdeveniment de referència del sud d’Europa per a l’impuls de la transformació digital en el sector agroalimentàri, que reunirà al voltant de 1.500 professionals de més de 15 països. Un seguit d'experts que analitzaran les principals innovacions i tendències en matèria de digitalització aplicada al cultiu, transformació i comercialització de la producció agrària.

Descarrega el programa complet el Fòrum DATAGRI 2021 en aquest enllaç

La primera jornada del dijous 25, Fòrum Day se celebrarà en el Palau de Congressos La Llotja, la inaugurarà el Ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, acompanyat de la Consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, el Cap de Gabinet del Comissari Europeu d’Agricultura, Maciej Golubiewski, el President de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo i el Secretari General de COAG nacional, Miguel Padilla, en representació de tots els membres del Comitè Organitzador de #DATAGRI2021.

El President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, clausurarà el primer dia del fòrum 

Demostracions en l'estació experimental de l'IRTA a Mollerussa ©JosepAPérezLa cimera arrencarà amb la taula rodona “Digitalització en XARXA Agroalimentària: Estem avançant força ràpid” i “Impacte de la digitalització en models de negoci agroalimentaris” en la qual s’analitzaran una desena de casos d’èxit en l’àmbit nacional i internacional, entre els quals destaca el de Verdcamp Fruits, proveïdor hortícola del Celler de Ca Roca.

Els participants compartiran un dinar de treball preparat pel xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana amb una estrella Michelin, amb productes de les diferents Denominacions d’Origen Protegides de Catalunya. Entre plat i plat es tractarà l'Agricultura 4.0, que analitzarà les experiències en digitalització en matèria de precollita, postcollita i sostenibilitat, i Ramaderia 4.0, amb blocs temàtics relacionats amb producció animal, benestar Animal i sostenibilitat.

Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de LleidaEl programa continuarà amb el debat sobre “Models i estratègies per a la Transformació Digital a nivell internacional”, en el qual destacats experts en els ecosistemes digitals dels EUA, UE, la Xina i Llatinoamèrica intentaran desentranyar les amenaces i oportunitats que genera la gestió i control de les dades en l’economia global.

El divendres la jornada, anomenada Farming Day, es traslladarà a les finques de  l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida i en l'estació experimental de l’IRTA a Mollerussa, on es duran a terme demostracions que permetra a agricultors i ramaders, conèixer les solucions més innovadores relacionades amb la intel·ligència artificial, big-data, IOT “internet de les coses”, sensoritzación, connexions via satèl·lit, etc. 

Comentaris