Dels 7,4 als 27,8 milions

El Ministeri quadruplica el pressupost destinat al sector agrícola i ramader català

La nova distribució de fons es fa d'acord amb el compliment de compromisos anteriors quant a objectius, la qual cosa indica la bona resposta del sector a les ajudes, així com una gestió eficaç i eficient dels recursos

tractor agrícola camp finca arbres fruiters fruita - Foto: Acció Climàtica
photo_camera Els crèdits permetran cobrir 600 sol·licituds de projectes innovadors del sector agrícola i ramader - Foto: Acció Climàtica

Catalunya opta a un increment de recursos molt significatiu en la redistribució dels crèdits a les comunitats autònomes feta pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. En concret, els crèdits aprovats en Conferència Sectorial aquest dijous per a la innovació i modernització del sector agrícola i ramader han passat d’una primera assignació de 7,4 milions d'euros a 27,8 milions, quadruplicant així el pressupost per aquests conceptes pel 2022. La nova distribució de fons es fa d'acord amb el compliment de compromisos anteriors quant a objectius, la qual cosa indica la bona resposta del sector a les ajudes, així com una gestió eficaç i eficient dels recursos.

De forma desglossada, les línies d’ajut per a l’agricultura de precisió, eficiència energètica i economia circular i en l'aprofitament d'energies i gasos renovables al sector agrícola i ramader sumen a data d’avui 23,93 milions d'euros, que suposen un augment del 270% respecte els 6,43 milions assignats inicialment.

Amb aquests crèdits es podran cobrir les 600 sol·licituds valorades com elegibles rebudes aquesta convocatòria del 2022 i que suposen una inversió per valor de 48,90 milions d'euros

En definitiva, es tracta d’una injecció de recursos per al sector que fa possible seguir avançant cap a un canvi en el model de producció agrícola i que situen Catalunya en una posició de lideratge en el conjunt de l’Estat, amb un 23,5% del total de recursos en aquest àmbit competencial.

Fins a 3,89 milions d'euros per a vivers i centres de neteja i desinfecció

En l’àmbit d’ajuts relatiu a reforçar els sistemes de capacitació i bioseguretat en vivers i centres de neteja i desinfecció, la Conferència Sectorial ha assignat a Catalunya transferències per valor de 3,8  milions d'euros.

En concret, la convocatòria del Departament, d’abril de 2022 destinada a la bioseguretat en vivers, que es va fer per import de 471.324 euros, no ha permès donar cobertura a la totalitat de la demanda amb projectes de qualitat. A més, el nombre de sol·licituds rebudes és, després de València, la més alta de l’Estat amb un 30,10% del total. Amb la nova redistribució de crèdits, Catalunya disposarà d’1,86 milions d'euros, el que suposa un increment del 25% amb relació al repartiment anterior.

La redistribució de crèdits suposa un increment molt important per Catalunya amb relació a la darrera distribució del Ministeri

Pel que fa als centres de neteja i desinfecció, la convocatòria feta pel Departament el març de 2022, per un import de 468.075,93 euros, també ha registrat una demanda molt superior a les disponibilitats i el major nombre de sol·licituds del conjunt de Comunitats Autònomes, amb un 28%. També aquí s’han complert tots els compromisos quant a fites i objectius, de manera que, en la nova distribució de fons, Catalunya incrementa la seva dotació en més d’un 23%, per valor de 2,02 milions d'euros.

Comentaris