29.06.2022 |

33 escoles de Catalunya participen en el projecte 'Futurs Emprenedors Rurals'

El projecte fomenta l'emprenedoria i està adreçat als nens i nenes de cicle superior de primària d'escoles ubicades en entorns rurals
Un moment de la jornada presencial de cloenda celebrada a Tortosa ©Gencat
Un moment de la jornada presencial de cloenda celebrada a Tortosa ©Gencat
33 escoles de Catalunya participen en el projecte 'Futurs Emprenedors Rurals'

El projecte interterritorial FER, coordinat pel Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord i impulsat conjuntament per altres Grups d'Acció Local de Catalunya pretén ser un suport per tal que els infants aprenguin a crear els seus projectes empresarials. D'aquesta manera, fomenten les habilitats emprenedores i treballen diferents àrees relacionades amb l'empresa com la comunicació, el màrqueting, els ingressos i les despeses en escoles de la Catalunya rural.

La idea simbòlica del projecte FER es compara amb un rusc d'abelles, per així explicar la importància que prenen les poblacions rurals per la societat, creant un símil amb les abelles i la importància que tenen elles a l'hora de contribuir en la biodiversitat

Durant el curs escolar 2021-2022 la iniciativa ha acollit més de 840 alumnes de 33 escoles de les comarques de la Noguera, el Segrià, la Segarra, el Solsonès, el Baix Ebre, i el Montsià i s'ha dividit en tres blocs'Quina bona idea', que se centra en històries d'invents i inventors; 'Els reptes de FER', que es focalitza en la creació d'un projecte empresarial; i 'Històries d'empreses de la Catalunya Rural' que parla d'empreses reals.

El projecte 'Futurs Emprenedors Rurals' (FER) té un clar compromís amb el despoblament dels territoris rurals i en afavorir la diversificació econòmica

La cloenda de la proposta rural ha celebrat tres fires professionals i presencials. La primera es va celebrar a Tortosa el 27 de maig i les pròximes seran el 10 i el 15 de juny a Balaguer i Solsona. Els projectes exposats durant el certamen són valorats per un jurat expert en els diferents àmbits relacionats amb l'empresa i l'educació. 

FER està finançat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Futurs Emprenedors Rurals (FER)

Aquest projecte es va posar en marxa per fomentar les vocacions emprenedores entre l'alumnat de cicle superior d'educació primària de les escoles ubicades en territoris rurals. Entre els objectius que persegueix el projecte destaca: despertar el talent emprenedor dels infants, visualitzar les oportunitats dels territoris rurals i l'aprofitament dels seus recursos, difondre els valors de la cultura emprenedora entre la comunitat educativa, fomentar el treball en equip i altres habilitats emprenedores, així com introduir la cultura financera de forma bàsica a les escoles. 

33 escoles de Catalunya participen en el projecte 'Futurs Emprenedors Rurals'
comentaris