20.10.2021 |
Territoris.cat

Raimat comença la verema de la qual preveu collir 6,5 milions de quilos de raïm

El celler lleidatà, que no s'ha vist afectat per la sequera, augura una collita excel·lent de qualitat i quantitat

Inici de la verema de Raïmat.
Inici de la verema de Raimat.
Raimat comença la verema de la qual preveu collir 6,5 milions de quilos de raïm

Raimat ha donat el tret de sortida a la verema 2021 amb bones expectatives tant pel que fa a quantitat com a la qualitat del raïm.

El celler de la DO Costers del Segre confia collir enguany uns 6,5 milions de quilos de raïm, un 8% més que l'any passat malgrat que la producció serà una mica inferior al 2019.

La verema ha començat amb la recol·lecció de les varietats pinot noir i chardonnay, i està previst que s'allargui fins a l'octubre quan es recollirà el cabernet sauvignon

El director del celler de Raimat, Joan Esteve, ha indicat que les perspectives per a aquesta verema són "excepcionals", tant pel que fa a quantitat com qualitat del raïm, a diferència d'altres zones vinícoles, on la forta sequera ha reduït la producció.

A Raimat han tingut un any sec i relativament fresc, amb temperatures que s'han mantingut raonablement fresques durant les nits de juny i juliol i sense grans onades de calor.

A més, Esteve ha posat de relleu el bon estat sanitari de la vinya, sense míldiu ni altres plagues.

Raimat, celler que forma part del grup Raventós Codorníu, preveu recollir uns 6,5 milions de quilos de raïm per als seus vins

La verema ha començat aquesta setmana amb la collita de pinot noir i chardonnay i, després, seguirà amb altres varietats blanques com ara l'albariño i xarel·lo i, posteriorment, amb negres com l'ull de llebre i syrah, entre altres.

La previsió és que acabi ja ben entrat octubre amb la recol·lecció del cabernet sauvignon.

Raimat comença la verema de la qual preveu collir 6,5 milions de quilos de raïm
comentaris