La remodelació de la piscina coberta centra les inversions del pressupost de Mollerussa

Els grups d'ERC, PSC, i PP no donaran suport als comptes de Mollerussa, d'una banda per no haver aplicat una major contenció de la despesa, i per altra carregar sobre els impostos a la ciutadania, les inversions i el pagament a proveïdors
Els equips de la piscina coberta de Mollerussa
photo_camera Els equips de la piscina coberta de Mollerussa

L'Ajuntament de Mollerussa presentarà una proposta de pressupost pel 2021 de 15,3 milions d'euros, una xifra que suposa un 8% més que en l'anterior exercici, segons va explicar l'alcalde de la capital del Pla d'Urgell, Marc Solsona.

Els comptes de Mollerussa preveuen 1.033.000 euros pel capítol d'inversions, que inclouen dues partides destacades. Per una banda, l'adequació de la piscina coberta per un import de 267.101 euros i, per l'altra, el sanejament de la plaça de l'Estació i del carrer Urgell que puja a 90.000 euros.

Imatge de la plaça de l'EstacióTambé destaca l'ampliació de l'Oficina Jove amb l'edifici de l'antiga estació d'autobusos, una ampliació que entra al Pla de Barris i que està fixada en 71.000 euros. Solsona va recordar que aquestes tres actuacions suposen el 41% del total d'inversions, però que també n'hi ha d'altres com la reforma de l'edifici de l'Amistat, o l'adquisició dels baixos de l'edifici consistorial propietat de La Caixa, una adquisició finançada amb el Pla de Cooperació Municipal d'Inversions 2020-2021 també de la Diputació de Lleida. El pressupost també contempla 25.000 euros per a obres d'arranjament d'aquest local per posar-lo en funcionament per serveis d'atenció a les persones.

L'Oficina Jove del Pla d'Urgell

Negativa dels grups de l'oposició

Els comptes del 2021 no tindran la confiança dels grups de l'oposició, que a una setmana del debat han confirmat el seu vot negatiu a la proposta. Per part d'ERC, Engelbert Montalà assegura que no es pot acceptar que les inversions es financin amb la pujada d'impostos als ciutadans, si no hi ha un compromís de contenció de despesa en altres partides, el vot serà No.

El portaveu del PSC, Joel Bastons va destacar que la previsió d'ingressos del pressupost és totalment irreal, i en tot cas caldria pensar més en la situació lamentable de la ciutat, i en una racionalització del capítol 1.Bastons considera que incrementar els impostos per poder fer front al pagament de proveïdors, amb l'escenari econòmic actual, mostra molt poca sensibilitat pels ciutadans. Els socialistes asseguren que no poden recolçar el pressupost i el seu vot serà No.

Joan Simeón, del PPC assegura que l'equip de govern fa volar coloms amb les xifres d'ingressos que preveu per l'exercici del 2021, el pressupost no és més que un copypaste del 2020, i en cap moment han tingut en compte les propostes i alertes de la necessitat de contenir la despesa que s'ha fet reiteradament des dels grups de l'oposició. Per tot plegat no poden donar suport al pressupost.

Comentaris