06.12.2022 |
Territoris.cat

Agricultura cedeix a l'Ajuntament de Golmés l'edifici de l'antiga Cambra Agrària

L'Ajuntament de Golmés té previst destinar una partida del pressupost de 2016 ha la rehabilitació de l'edifici que actualment utilitzen les col·lectivitats de regants dels Canals d'Urgell.

Edifici Camara Agrària Golmés al carrer Raval
Edifici Camara Agrària Golmés al carrer Raval
Agricultura cedeix a l'Ajuntament de Golmés l'edifici de l'antiga Cambra Agrària

L'Ajuntament de Golmés ha aconseguit recuperar l'edifici, de l'antiga Cambra Agrària, el que havia sigut la Hermandad Sindical de Labradores i Ganaderos, que es troba al carrer Raval del municipi. Després de diverses gestions de l'equip de govern que encapçala Jordi Calvís, el departament d'Agricultura va materialitzar, aquesta setmana, la cessió de l'immoble a l'Ajuntament, valorat amb prop de 17.200 euros.

Edifici Camara Agrària Golmés interiorEs tracta d'un edifici de tres plantes, d'aproximadament vuitanta metres quadrats cadascuna, que després de la dissolució de les cambres agràries l'any 1986, van ser cedides als ajuntaments, però en el cas de Golmés, no es va arribar a fer, segons explica Jordi Calvís. Per aquest motiu, el consistori va dur a terme una recerca per conèixer la propietat de l'edifici, que actualment utilitzen dues col·lectivitats de regants dels Canals d'Urgell, i finalment es va esbrinar que era del departament d'Agricultura de la Generalitat.

Segons Jordi Calvís, l'immoble havia causat alguns problemes d'humitats en els edificis propers, el que va provocar l'interès del consistori en poder adquirir la propietat per actuar en el mateix. L'edifici es troba en bon estat, però necessita algunes reformes en la façana i la taulada, així com de pintura i reparacions en l'interior, actuacions que el consistori té previst realitzar el pròxim any, amb una partida que reservarà en el pressupost.

Jordi Calvís ha afegit que la voluntat del consistori és rehabilitar l'edifici, per tal de millorar les condicions, i que les col·lectivitats continuïn utilitzant-lo en millors condicions, i per altra banda que també passi a ser patrimoni del consistori, perquè pugui ser utilitzat per la comunitat.

  

Agricultura cedeix a l'Ajuntament de Golmés l'edifici de l'antiga Cambra Agrària
comentaris