Torregrossa estrena Centre de dia amb la visita del president Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, va inaugurar el passat divendres l'espai que acollirà el nou Centre de Serveis de Torregrossa al Pla d'Urgell. Durant l'acte, va destacar la importància que té que el país respecti i acompanyi la seva gent gran, afirmant que "un dels indicadors de l'ètica d'un país és com tractar la gent gran".
Discurs del President Aragonès al Centre de dia de Torregrossa - Foto: Ajuntament de Torregrossa.
photo_camera Discurs del President Aragonès al Centre de dia de Torregrossa ©Ajuntament de Torregrossa

Durant la seva intervenció, el president Aragonès  va posar de manifest la importància de donar valor la saviesa i l'experiència de la gent gran, especialment de tots aquells que han treballat durant la seva vida per aixecar el país i les seves famílies. El cap de l'executiu va recalcar la necessitat que hi hagi serveis que atenguin la gent gran i tothom, independentment de la seva situació econòmica o del suport familiar, i que aquests serveis públics arribin a tots els racons del país.

A més, el president Aragonès va rebutjar la noció de classe activa i passiva, afirmant que al nostre país hi ha una gent gran molt activa, i va fer una crida als ajuntaments i al govern per a reconèixer la vellesa activa.

Durant la inauguració, el president de la Generalitat va estar acompanyat de l'alcalde de Torregrossa, Josep M. Puig Vall, després de visitar l'ajuntament de la localitat i signar el Llibre d'Honor.

L''alcalde va expressar la seva gratitud al Govern i a la Diputació pel seu suport en la consolidació del Centre de dia. L'alcalde va destacar la importància del servei, argumentant que el municipi del Pla d'Urgell, amb una població d'aproximadament 2.200 habitants, té un 25% de la població major de 65 anys, amb 130 persones de més de 85 anys i fins i tot una veïna de 105 anys, la Ramona Gelonch. Puig va afirmar que "en els últims deu anys, quasi cada dia una persona ha celebrat el seu centenari, la qual cosa demostra la qualitat de vida del municipi".

El Centre de dia ha completat la planta baixa d'un edifici construït fa deu anys, que ha tingut dificultats per definir els seus usos. En una primera fase, es va traslladar el Centre Mèdic i, posteriorment, es va habilitar una sala polivalent. Finalment, en els 300 metres quadrats restants, s'ha instal·lat el Centre de dia.

comentaris