El col·legi electoral de l'Escola de Música de Mollerussa ocupat pels escoltes de CalMet

Mossos d'Esquadra sortint de l'Escola de Música de Mollerussa,
photo_camera Mossos d'Esquadra sortint de l'Escola de Música de Mollerussa,

El col·legi electoral de l'Escola de Música de Mollerussa s'ha omplert aquest dissabte al matí d'infants i joves de l'Agrupament Escolta Cal Met que hi han fet el primer dia de cau d'aquest curs. Inicialment aquesta jornada coneguda com a 'pas de branca' s'havia de dur a terme al Parc de la Serra però es va decidit traslladar-la la pati de l'escola de música per tal de mantenir així oberta la instal·lació fins demà 1 d'octubre.

Pares i mares així com altres veïns de la capital del Pla d'Urgell també s'han atansat a l'escola de música que ahir divendres al vespre va rebre una visita dels Mossos d'Esquadra que la volien precintar però no ho van fer perquè hi havia un grup de persones que els va avisar que avui s'hi durien a terme activitats.

Al vespre el relleu l'agafarà l'AMPA de l'Escola de Música que preveu fer activitats relacionades amb el Dia Mundial de la Música durant tota la nit.

Activitats de l'Agrupament CalMet a l'Escola de música de MollerussaJosep Miquel Varea, de la comissió de pares de l'Agrupament Escolta, ha explicat que el pas de branca normalment es fa a diferents llocs del municipi i enguany s'ha apostat per fer-lo a l'Escola de Música per donar ambientillo al centre de la ciutat. A més a més també ho han volgut fer coincidint amb el fet que demà és el dia Mundial de la Música.

Els caps de l'Agrupament han llegit un comunicat abans de començar l'activitat amb els infants i joves on han destacat el compromís de l'escoltisme amb les llibertats del país i amb el dret a decidir del poble català.

Els escoltes han denunciat els fets succeïts la darrera setmana amb la persecució d'institucions i persones que han defensat i impulsat el referèndum de l'1-O. És per això que han justificat la seva decisió de canviar l'espai de l'activitat d'inici de curs al pati d'aquest col·legi electoral.

De la seva part, el portaveu de l'AMPA de l'Escola de Música de Mollerussa, Ramon Roselló, ha explicat que una vegada finalitzin les activitats de l'Agrupament Escolta ells prendran el relleu amb una convocatòria de famílies que consistirà en fer una activitat decorativa amb motius musicals a l'interior de l'edifici. Roselló ha assenyalat que ''fa de mal dir'' l'hora d'acabada d'aquesta activitat i per tant no tenen hora de sortida per la qual cosa es preveu que acabin passant la nit al centre.

A Mollerussa hi ha tres col·legis electorals per a dur a terme les votacions del referèndum d'independència de l'1 d'octubre. L'Escola de Música és l'única de titularitat municipal. Els altres dos són els col·legis concertats d'El Carme i La Salle que suposadament no poden ser precintats per la policia perquè al seu interior hi viuen membres d'ambdues comunitats religioses.

Comentaris