El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana promou una campanya de divulgació de Cal Sinén

La masia de Cal Sinén, que es troba en la part nord, és el centre d’informació del Parc Natural, un equipament que s’hi accedeix des de la carretera de Vila-sana a Linyola.

Activitats escolars en el Centre d'Interpretació de Cal Sinén a l'Estany.
photo_camera Activitats escolars en el Centre d'Interpretació de Cal Sinén a l'Estany.

La masia del Cal Sinén serà el leitmotiv de la nova campanya de divulgació de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, que promourà el consorci que gestiona el Parc Natural del Pla d'Urgell. Sota el lema Coneix cal Sinén i aporta el teu re-cor, l'ens gestor vol fer una crida al públic perquè visiti l’emblemàtica masia i aporti aquelles fotografies, eines i estris característics de la vida a l’antic estany per tal de cedir-les i exposar-les, en el que serà el Centre d'Interpretació de la zona humida.

Recreació estances a  Cal Sinén en Estany.La campanya, demana que se cedeixin còpies o peces relacionades amb els pobles, la vida rural, les cases i l’economia de l’època de l’antic estany que es col·locarà al centre de la masia i se n’identificarà el propietari i la procedència.

Així mateix, i en el marc dels deu anys de recuperació de l’estany, s’ofereixen visites guiades a la masia tots els dissabtes (matí i tarda) i els diumenges i festius de matí, per tal que els visitants puguin copsar com era la vida a l’antic estany gràcies a la recreació de les estances i conèixer quin paper jugava Cal Sinén econòmicament i socialment ara fa cent anys. A més a més, els visitants podran gaudir d’excel·lents vistes panoràmiques i visitar el punt de venda de productes locals.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement