La cursa de la Fita Alta Madness recapta 4.000 euros solidaris

Es destinaran a l'estudi de la miopatia miotubular, a través de la fundació anglesa Myotubular Trust

LA FIRA ALTA MADNESS Recauda 3000 euros 3 inteior
photo_camera Aquest any, tots els corredors han acabat les 100 voltes

La Fita Alta Madness, la cursa vertical i solidària del Pla d'Urgell, que es va realitzar dissabte passat a Mollerussa i que consisteix a pujar 100 vegades el desnivell marcat, va assolir la xifra dels 4.000 euros recaptats, import que es destinarà a l'estudi de la miopatia miotubular, a través de la fundació anglesa Myotubular Trust. La segona edició de la convocatòria, que es va traslladar a un dels laterals del circuit d'autocròs, va tancar "conscients del salt que ha fet la cursa en només un any", segons van destacar els organitzadors, doblant la suma de l'any anterior i a falta encara que saber els últims donatius.LA FIRA ALTA MADNESS Recauda 3000 euros 1 texte

Dani Bellart, del Club Ciclista Arbeca, es va proclamar guanyador amb un temps de 53 minuts 16 segons, covertint-se així en la Bèstia de la Fita Alta. La segona posició va ser per a en Marc Larrey i la tercera, per a en Xavi Gomà. Des de l'organització van destacar també la participació de l'única noia de la cursa, la Núria Codina del Club Pedala de Balaguer, qui  va completar la cursa en 1 hora i 31 minuts. Aquest any, tots els corredors han acabat les 100 voltes.

Dani Bellart, del Club Ciclista Arbeca, es va proclamar guanyador amb un temps de 53 minuts 16 segons

En el balanç d'aquest any, els promotors de la iniciativa van valorar de forma positiva el canvi d'ubicació i d'horari, de les 8 del matí a les 8 del vespre, aportant "en general, més avantatges que inconvenients". "Si bé la cursa ha perdut en duresa (el circuit té menys desnivell i el terreny és tot pla, sense els bonys i aragalls de la Fita Alta, i per tant és molt més ràpida), hem guanyat en visió per part del públic assistent i comoditat a l'hora de poder aparcar", van afegir.

Més espai per a col·locar el control dels corredors i el seu avituallament, així com la zona per a la instal·lació d'una petita barra de bar, que va anar a càrrec del Jovent de Mollerussa, que també van contribuir amb els 400 € de la recaptació de les begudes i entrepans, van ser altres dels punts destacats d'aquesta segona edició.

La convocatòria va comptar amb en Lluc, l'únic nen de Catalunya amb aquesta malaltia

D'altra banda, pel que fa a la novetat d'enguany de la cronoescalada prèvia a la cursa, La Fletxa de la Fita Alta, que consisteix a fer una única pujada tan ràpid com es pugui, previ donatiu de 2€, la persona més ràpida va ser Jordi Torrelles, amb un temps de 6 segons i 59 dècimes, marca que li va servir per poder córrer la Fita Alta Madness, ampliant així el nombre de corredors de 10 a 11. LA FIRA ALTA MADNESS Recauda 3000 euros 2 texte 2

La convocatòria va comptar amb la presència del Lluc, l'únic nen de Catalunya amb aquesta malaltia, que va estar acompanyat dels seus pares, avis, tiets i un cosí. Tots ells van voler ser presents en el viatge més llarg fet mai per en Lluc. El seu pare, l'Àlex, va voler recordar a tots els assistents que l'estudi de la miopatia miotubular es financia exclusivament amb els donatius de particulars i d'associacions i que, de moment, no compta amb el suport de les institucions públiques. Es calcula que a la resta de l'Estat espanyol hi ha 4 o 5 casos més.

Des de l'organització recorden que aquesta cursa "intenta igualar tots els corredors, del primer a l'últim, i per això no fem categories ni podis. Només ressaltem el primer corredor perquè, al cap i a la fi, és una prova esportiva i prou molt meritori guanyar-la. Així doncs, els 11 corredors reben el mateix regal, donatius de les diferents empreses col·laboradores. Com a única diferència, el primer corredor va rebre un lot de productes i tant el primer la Fita Alta Madness com de la Fletxa de la Fita Alta van rebre un trofeu únic i exclusiu del Centre d'Expressió Artística Solaç, de Mollerussa".