Una dècada després la Catigat torna a Linyola amb més complicitat comarcal

El recorregut inclourà un tram en el circuit de BMX, Bike Park de Vila-sana i arribarà per primer cop a Margalef en el terme de Torregrossa

La pedalada popular amb BTT del Pla d'Urgell Catigat, retorna als seus orígens en l'edició que commemora el desè aniversari, una convocatòria que s'ha convertit en referent de l'activitat física i de promoció del territori al llarg d'una dècada, passant d'una participació minsa de quinze aficionats a una previsió per aquest any, d'un miler d'escrits. Així o va explicar aquest dimarts Àlex Mases, alcalde de Linyola i un dels impulsors de la iniciativa.

Presentaciò Catigatls organitzadors van dur a terme la presentació de la desena edició de la Catigat en el Centre d'Immersiò de Vila-sana, un acte en el qual van participar, l'alcalde d'aquest municipi Joan Ramon Sangrà, l'alcaldessa d'Ivars d'Urgell Montserrat Coma, Josep M. Puig, alcalde de Torregrossa i el president del Consell Comarcal i alcalde de Sidamon Josep M. Huguet. En el decurs de l'acte es va dur a terme la presentació del vídeo promocional de la pedalada 2017.

CatiGat TorregrossaLa Catigat se celebrarà el diumenge 30 d'abril amb el centre logístic a Linyola, i amb novetats com l'increment del recorregut del traçat llarg, que passarà de 100 a 125 quilòmetres i amb l'atractiu paisatgístic de Margalef en el terme de Torregrossa. Les incorporacions també inclouran un tram pel circuit de BMX Bike Park de Vila-sana, un equipament de l'àmbit de l'esport ciclista que s'ha convertit en referent internacional. Els dos traçats restants de 85 i 45 quilòmetres també passaran per aquest tram.

El complement de commemoració el protagonitzaran deu pernils que aconseguiran els participants que localitzin els gats de peluix que estaran amagats en els diferents recorreguts, qui trobi un d'aquests ninos, el podrà canviar per un pernil en finalitzar el recorregut
 

Àlex Mases, com alcalde de Linyola i un dels impulsors de la Catigat, va fer una breu biografia de la pedalada i va destacar que la iniciativa, al marge del besant esportiu, pretén apropar els atractius del Pla d'Urgell al públic, en una època de l'any que el paisatge llueix les seves tonalitats cromàtiques més atractives.

Mases va destacar que la pedalada, al marge dels prop de 250 voluntaris que participen en l'organització ha comptat amb la complicitat de tots els municipis de la comarca.

comentaris