24.09.2022 |

Les entitats de suport de les banquetes reclamen més manteniment de la 'Casa Canal'

Canal Viu, fa una crida al civisme de la ciutadania, per evitat el Vandalisme a les Banquetes, però també als responsables de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell, propietaris dels terrenys de les banquetes, i a les administracions perquè hi facin pressió
Caminada en fefnsa de les banquetes dels Canals @C analViu
Caminada en fefnsa de les banquetes dels Canals @CanalViu
Les entitats de suport de les banquetes reclamen més manteniment de la 'Casa Canal'

A conseqüència dels reiterats incendis que s'han produït a la banqueta de la tercera séquia dels Canal d'Urgell, entre els termes del Palau d'Anglesola i Bellvís l'entitat Canal Viu, i les associacions que aglutina ha emès un comunicat en el qual demanen a la Casa Canal i a les administracions local, comarcal i provincial que vetllin pel manteniment en bon estat de les banquetes.

Caminada en fefnsa de les banquetes dels Canals @C analViuDesprés del darrer incendi que es va produir el diumenge 21 de març, van créixer les sospites que podia haver sigut intencionat, com a reivindicació pel mal estat de manteniment de les banquetes, segons fons municipals. Per regla general les arbrades que acompanyen el traçat de la xarxa de regadius, formen part del paisatge rural, i ruta d'activitat física i esportiva, o de caminades: Per altra banda solen ser pròximes als correus, per la qual cosa, tant els veïns dels municipis com els pagesos, reclamen que estiguin netes de males herbes i brossa, que al mateix temps són caus d'insectes i animals que afecten els correus.

Canal Viu, fa una crida al civisme de la ciutadania, però també als responsables de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell, propietaris dels terrenys de les banquetes, i a les administracions perquè hi facin pressió

Aquest dimecres Canal viu va organitzar una caminada per la banqueta per comprovar els efectes del foc en una setantena de plataners al llarg d'uns dos quilòmetres de recorregut.
 

En l'acte es va llegir aquest manifest:

inconsciencies+++---Un dels elements més característics del paisatge de la Plana de Lleida són les llargues fileres d'arbres de les banquetes dels Canals d'Urgell, que a la vegada són el principal refugi d'una gran quantitat de fauna.

La Casa Canal i els Ajuntaments, juntament amb totes  les entitats  locals de la Plataforma Canal Viu  treballem per aconseguir que les banquetes esdevinguin unes VIES VERDES que millorin l'entorn i la qualitat de vida de tots els habitants del territori.

Tenim especial cura en evitar qualsevol molèstia o perjudici a les finques de la vora dels canals, tant en les activitats que programem com en les actuacions de reforestació, escollint sempre les varietats d'arbres més adequades.

Malauradament, després de diversos incendis intencionats, d'alguns actes incívics com pintades a les caselles i de robatoris d'eines i també d'arbres acabats de plantar, constatem que hi ha algunes persones que no tenen altre objectiu que destrossar tot allò que està a la seva mà.

Per altra part, demanem a la Casa Canal i a les administracions local, comarcal i provincial que vetllin pel manteniment en bon estat de les banquetes, fet que minimitzaria els incendis i n'afavoriria el seu ús.

Des de la Plataforma Canal Viu no tolerarem l'incivisme perquè ens perjudica a tots. I denunciarem les vegades que faci falta qualsevol tipus de vandalisme.

 

Les entitats de suport de les banquetes reclamen més manteniment de la 'Casa Canal'
comentaris