28.10.2021 |
Territoris.cat

ERC i PSC consideren insuficient la partida de promoció econòmica del pressupost de Mollerussa, i excessiva la de personal

Ple Ajuntament Mollerussa del 21 de desembre
Ple Ajuntament Mollerussa del 21 de desembre
ERC i PSC consideren insuficient la partida de promoció econòmica del pressupost de Mollerussa, i excessiva la de personal

Els grups d’ERC i PSC de l’Ajuntament de Mollerussa, van ser unànimes en qualificar el pressupost del 2019 continuista, així com en destacar que l’equip de govern no ha considerat prioritària la partida de promoció econòmica, i excessiu l’increment del 17,4% en la despesa de personal. Intervencions en el debat del pressupost que s’ha celebrat aquest divendres a la capital del Pla d’Urgell, després de l’aturada d’un quart d’hora que han dut a terme els grups del PDeCAT i ERC, i en la que no hi ha participat el PSC i PP, com a protesta per la celebració del Consell de Ministres a Barcelona.

La portaveu del PSC Teresa Ginestà ha estat crítica amb el pressupost, en el capítol 1, que fa referència a personal, en considerar que un increment del 17,48% és excessiu, ja que alguna de les despeses previstes en assessoraments externs les podrien fer les mateixes empreses a les quals s’han adjudicat els serveis, com és el cas de la jardineria i l'eficiència energètica. Ginestà considera que el consistori hauria d’analitzar en profunditat els llocs de treball per aconseguir una millor funcionalitat de l’ens local.

Grups del PP, PSC i ERC MollerussaGinestà, també ha qüestionat el capítol d’inversions, que al marge del Pla de Barris no preveu més actuacions, que caldrien, tenint en compte en quina situació es troben algunes zones de la ciutat. La socialista ha destacat que el consistori haurà de fer una despesa de 450.000 euros en la millora dels camps de futbol, quan hi ha altres esports i altres necessitats que haurien de ser prioritàries.

Per la seva banda el portaveu d’ERC Engelbert Montalà, ha manifestat que es continua deixant al marge als grups de l’oposició en l’elaboració del pressupost, i que tan sols han tingut deu dies per estudiar-los. El portaveu republicà ha destacat també la despesa en personal, i ha afegit que el consistori hauria de professionalitzar la Brigada Municipal, amb la qual cosa el consistori es podria estalviar alguna despesa.

Detalls de les partides del pressupost de l'Ajuntament de Mollerussa

Montalà ha reiterat, la falta de prioritat del consistori en la promoció econòmica a la qual tan sols s'hi ha destinat 10.000 euros, tot i ser un sector estratègic. El regidor republicà també ha fet èmfasi en les xifres destinades a fires, per les que s’ha de trobar una major eficiència, hi ha demanat explicacions del perquè encara no s’ha decidit que es farà amb el festival Mon Amour, en quant es va dir que es crearia una comissió per estudiar la seva idoneïtat, per a una pròxima edició.

Ple Ajuntament Mollerussa del 21 de desembreEl portaveu del PP Joan Simeon, ha avançat en la seva intervenció que votaria en contra, donat que l'Ajuntament ha reservat una partida per l'Associació de Municipis per a la Independència, la qual cosa no considerava adient. Simeon, també ha demanat explicacions sobre la partida de 450.000 euros, del Lansing que el consistori preveu demanar pels equipaments esportius. El regidor Popular, si que ha felicitat a l'equip de govern per la despesa en Serveis Socials i la bona feina que es du a terme des d'aquesta àrea, al consistori. 

L’alcalde Marc Solsona ha respost, que estava d’acord amb el fet que es tracta d’un pressupost continuista, que s’ha reduït en un 6,8% en vers l’anterior, però amb una menor càrrega financera i menys endeutament, amb els que el consistori disposa de marge de maniobra.

Solsona ha etzibat a Ginestà que es reitera en questionar la inversió en l’àrea d’esports..., ja que en el tema del cinema ja no ho podia fer, i ha explicat que la inversió en el camp de futbol, es deu, d’una banda a l’estat de la gespa artificial que ja està molt deteriorada, i per altra a la celebració del centenari del CFJ Mollerussa, que es commemora el pròxim any. En aquest àmbit, Solsona ha afegit que el consistori també ha dut a terme la col·locació del paviment en el Pavelló del 125è Aniversari per les activitats de patins. L’alcalde ha afegit que respecte a la pista d’Atletisme, l’Ajuntament no es gastarà més que els diners que pugui aconseguir via subvencions i ajuts.

Solsona no ha estat tan explícit en el tema de la promoció econòmica, que s’ha limitat a dir que el consistori ja du a terme accions de turisme, s’ha fet l’Oficina de Promoció Econòmica i altres actuacions relacionades amb el comerç.

Pel que fa a l’increment de la despesa de personal, Solsona ha destacat que una part important es fa com a conseqüència del projecte d’homogeneïtzació de la plantilla i la nova Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), així com de les necessitats d’incrementar la plantilla de la Policia Local i la seva equiparació salarial amb altres cossos de seguretat.

Solsona ha assegurat que en el capítol d'inversions hi destaca una partida important per a la supressió de barreres arquitectòniques, la calefacció del casal de la Gent Gran entre altres que ja són prou importants. 

Respecte a les fires, el primer edil ha explicat que no s’ha reservat cap partida pel Festival Mon Amour, perquè s’ha d’estudiar la seva idoneïtat, tal com es va explicar en el seu dia, cal tenir dades per plantejar si pot tenir continuïtat o no. 

El pressupost del 2019, amb un muntant de 14,8 milions d’euros, s’aprova amb les abstencions d’ERC i PSC, i el PP va votar en contra.


 

ERC i PSC consideren insuficient la partida de promoció econòmica del pressupost de Mollerussa, i excessiva la de personal
comentaris