Més del 50% dels enquestats viuen sols, i ho han escollit així per fomentar la seva autonomia mentre sigui possible

L'alcalde Marc Solsona amb els tècnics que han dut a terme l'estudi
photo_camera L'alcalde Marc Solsona amb els tècnics que han dut a terme l'estudi

En el marc del programa No et quedis a casa que va engegar l'Ajuntament de Mollerussa, amb l'objectiu de combatre l'aïllament, la solitud i la inactivitat de les persones majors de 65 anys, es va dur a terme una enquesta amb una mostra de 1107 entrevistes, de la que es deprèn que la qualitat de vida a la ciutat és molt bona per a les persones d'aquesta franja d'edat.

Presentació de l'estudi de la situació de la gent major de 65 anys a MollerussaEl treball de camp es va dur a terme al llarg del passat any amb la participació, del que representa el 50% de la població de més de 65 anys de la capital del Pla d'Urgell segons les dades de l'IDES-CAT del 2017. Una mostra real i potent que ens permet percebre diferents realitats en les quals treballar per la qual cosa el pressupost del 2019 ja preveu una partida de 30.000 euros per implementar diferents actuacions en aquest àmbit, segons va explicar l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona.

Solsona va destacar que el 56% de persones enquestades diuen que no fan cap activitat física, cultural o social a la ciutat, però les que ho fan, tenen un alt grau de satisfacció 

Segons l'estudi un 28% participen de les activitats a través del Casal Municipal per a la Gent Gran, un 10% a través de l'Espai Social i un 6% a l'Albada, tot i això destaca també un 25% que fan activitat però sense estar vinculats a cap entitat, i prefereixen anar a caminar, a cantar o a ballar.

Presentació de l'estudi a les entitats de MollerussaSegons la coordinadora del projecte No et quedis a casa, Anna Carné, s'ha constatat que aquesta falta d'activitat sovint està relacionada directament amb la percepció de solitud dels enquestatsCarné destaca que més del 50% dels enquestats viuen sols.

Amb tot i això, moltes d'aquestes persones ho han escollit així per fomentar la seva autonomia mentre sigui possible, i el perfil més habitual en aquest àmbit correspon a dones amb fills o filles a prop. A través de l'estudi també s'ha detectat que un 20% dels enquestats poden ser susceptibles de patir alguna situació de risc o vulnerabilitat.

comentaris