17.01.2022 |

Un grup privat projecta construir una residència geriàtrica de 140 places a Mollerussa

El projecte es desplegarà en els terrenys limítrofs a Cal Castelló, finca que actualment és propietat de l'Ajuntament de Mollerussa
Antiga residència de Cal Castelló @Territoriscat
Antiga residència de Cal Castelló @Territoriscat
Un grup privat projecta construir una residència geriàtrica de 140 places a Mollerussa

“Mollerussa és una ciutat de més de 15.000 habitants i tan sols compta amb una residència de 36 places. Municipis com Juneda, Barbens, o Vilanova de Bellpuig disposem d’equipaments molt més dimensionats per la gent gran que la capital del Pla d’Urgell”. Aquest és l’argument que ha impulsat un col·lectiu d’empresaris i persones privades per construir una residència geriàtrica, segons explica un portaveu de la societat.

El nou equipament geriàtric està previst que es pugui construir en la zona perimetral de la finca de Cal Castelló, que actualment és propietat de l’Ajuntament, amb una capacitat per a 140 residents. Segons fons del col·lectiu empresarial, actualment es mantenen converses amb l’Ajuntament de Mollerussa, per tal de definir les línies urbanístiques del projecte, que s’ubicaria entre l’avinguda Catalunya i Ferrer i Buquets.

Les fons consultades no s'han pronunciat si el consistori mollerussenc tindrà alguna participació en el projecte, sí que han assegurat que les obres s’iniciarien a principis del 2022.

Projecte dels Germans de la Creu Blanca

Cal recordar que el desembre del 2009 es va presentar un projecte d'ampliació de la residència Can Jaques que gestionen els Germans de la Creu Blanca. La iniciativa preveia ampliar les 26 places de la residència fins a tenir-ne 108, per la qual cosa l'Ajuntament de la capital del Pla d'Urgell va cedir 7.000 metres quadrats de terreny municipal.

Miguel Rivero i Roser Garrofé van presentar el projecte @JosepAPérezL'operació valorada en quatre milions d'euros es pretenia finançar  a través d’una operació de crèdit que havia de contreure l'ordre dels Germans de la Creu Blanca, la resta havia de respondre a un conveni entre, l’Ajuntament de Mollerussa i el Ministerio de Vivienda, però en realitat els impulsors del projecte confiaven més en la iniciativa privada i els patrocinis. Els terrenys es van arribar a explanar i les grues van estar esperant el muntatge durant molt de temps, fins que van desaparèixer i no es va tornar a parlar de la iniciativa.

Un grup privat projecta construir una residència geriàtrica de 140 places a Mollerussa
comentaris