19.01.2022 |
Territoris.cat

Un incendi en un habitatge del carrer Major causa l'alarma a Linyola

L'incendi ha ocorregut a causa de l'acumulació d'estalzí al tub de sortida de fums de la llar de foc

Incendi en el carrer Major de Linyola
Incendi en el carrer Major de Linyola
Un incendi en un habitatge del carrer Major causa l'alarma a Linyola

Incendi en el carrer Major de Linyola 3Un incendi al Carrer Major de Linyola, ha provocat aquest matí l’ensurt dels veïns i l’actuació dels serveis d’emergència. A primera hora del matí els veïns han informat al consistori que es veia sortir flames i molt fum d’una xemeneia. Mentre s’esperava al Serveis d’Emergència, el mateix veí de la xemeneia en flames ha pujat al terrat i amb una màniga d’aigua ha pogut sufocar ell mateix el foc.

Àlex Mases, alcalde de Linyola, explica que l’incendi ha ocorregut a causa de l’acumulació d’estalzi al tub de sortida de fums de la llar de foc, afortunadament no hi han hagut danys personals, només materials, ja que les flames han encès la protecció lateral de la casa veïna,apunta l’alcalde.

El consistori ja ha avisat als veïns de la casa afectada, els quals viuen fora del municipi.  Afortunadament els equips d’emergència han pogut comprovar que l’edifici no pateix cap dany estructural, diu Mases.

L’alcalde avisa que aquests casos es poden donar si no es té cura de revisar amb regularitat les xemeneies i llars de foc. Ara que ja ha començat el fred és necessari revisar i netejar totes les xemeneies per evitar incidents com el d’avui. Afortunadament avui ha quedat tot com un ensurt, però hem de ser previsors per a que no torni a succeir de nou. Avisa Mases.

Dimarts els tècnics d’urbanisme del Consell Comarcal del Pla d’Urgell realitzaran una  inspecció als edificis afectats i estudiaran si cal prendre alguna mesura correctora al causant de l’incendi.

Un incendi en un habitatge del carrer Major causa l'alarma a Linyola
comentaris