27.11.2022 |
Territoris.cat

L'artista ivarsenc Xesco Mercé obre les portes de l'estudi per mostra la seva obra

Durant aquest estiu, Xesco Mercé ha organitzat diferents jornades de portes obertes al seu taller d’Ivars d’Urgell, municipi en el qual l’autor va iniciar la seva trajectòria artística, on es poden visitar les obres de més rellevància de la seva trajectòria professional
Visita a l'estudi de Xesco Mercé
Visita a l'estudi de Xesco Mercé
L'artista ivarsenc Xesco Mercé obre les portes de l'estudi per mostra la seva obra

L'artista plàstic d'Ivars d'Urgell Xesco Mercé va obrir les portes del seu estudi aquest divendres per mostra les obres de més rellevància de la seva trajectòria professional a la vicepresidenta de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, i l'alcalde del municipi del Pla d'Urgell Joan Carles Sánchez.

Mercé és un artista multidisciplinari que utilitza totes les tècniques al seu abast per desenvolupar un treball a mig camí entre la poesia, la ironia, la crítica (o autocrítica) d'art, l'experimentació, l'esquizofrènia i l'agitació social. Un treball basat en l'art contemporani, inclouen pintures, murals, muntatges i escultures públiques. Durant aquest estiu, l'artista ha organitzat diferents jornades de portes obertes al seu taller d'Ivars d'Urgell, municipi en el qual l'autor va iniciar la seva trajectòria artística, on es poden visitar les obres de més rellevància de la seva trajectòria professional.

Visita a l'estudi de Xesco MercéEstefania Rufach ha destacat el gran talent de les obres l'artista lleidatà, on el reciclatge, la reutilització i la revisió de produccions plàstiques (pròpies o alienes) són una constant. Les obres de Xesco Mercé s'han pogut veure en nombroses exposicions individuals i també col·lectives, a Catalunya, Espanya i també per Europa.

Mercé és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, membre fundador del col·lectiu d'artistes la Xina A.R.T. i també de la Xarxa d'Espais de Creació Contemporània Europea Kanibal Hopox. Forma part del duet de performers DeLuxe, amb Luis Casado i imparteix classes d'escultura a l'escola municipal Parcs i Jardins de Barcelona.

L'artista ivarsenc Xesco Mercé obre les portes de l'estudi per mostra la seva obra
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement