L’investigador del CSIC Josep Maria Gili llança una alerta a Mollerussa sobre el canvi climàtic

Josep Maria Gili-1
photo_camera L'investigador del CSIC Josep Maria Gili durant el pregó de les Festes de Sant Isidori de Mollerussa. (Ajuntament de Mollerussa)

L’investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Josep Maria Gili Sardà, ha alertat de la necessitat d’actuar de manera urgent davant la situació d’emergència climàtica actual des de la recerca i el coneixement. Ho ha fet aquest dimarts al vespre durant el pregó de les Festes de Sant Isidori de Mollerussa, ciutat que el va veure néixer i que li va despertar la passió pel medi ambient de la mà del seu avi matern, qui també li va inculcar els tres valors que l’han guiat en la seva vida personal i professional: l’esforç, el respecte i l’honradesa.  

Gili, Premi Sant Jordi 2010  que actualment treballa a l’Institut de Ciències Marines de Barcelona i que ha liderat més de 30 projectes d’investigació nacionals i internacionals al Mediterrani, l’Antàrtida, el Pacífic Sud i l’Atlàntic Nord, ha assegurat que cal un canvi d’actitud de la humanitat, i sobretot del jovent, que comença a estar molt mobilitzat per la causa.

Som la generació que ha de redreçar el planeta que necessitem per a viure. El planeta està malalt i la recerca ens ha d’ajudar a curar-lo, ha afirmat.

Som l’espècie més intel·ligent de la Terra però també la única capaç de programar la seva autoextinció

En aquest sentit, però, s’ha mostrat optimista de pensar que tenim un gran repte i una gran oportunitat com a generació. 

Josep Maria Gili

Josep Maria Gili va estar acompanyat en el seu pregó per l’alcalde Marc Solsona,  el rector de la parròquia, Alfons Bustos, i el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, els quals també van adreçar unes breus paraules a l’auditori, que va poder gaudir com a punt final de l’acte amb la música del Traster. 

Les activitats programades per aquestes festes segueixen fins diumenge amb una varietat d’activitats culturals, esportives i socials, entre les que destaca, entre altres,  la gala de lliurament del 31è Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa divendres a les 9 del vespre al Teatre L’Amistat, un acte que serà conduit pel periodista i subdirector de RAC1 i RAC105, Jofre Llombart. 

Comentaris