01.10.2022 |

L'Ajuntament de Mollerussa converteix Cal Duch en allotjament rural

Arxiu de l'edifici de Cal Duch de Mollerussa
Cal Duch tornarà a recuperar els usos d'allotjament
L'Ajuntament de Mollerussa converteix Cal Duch en allotjament rural

L'Ajuntament de Mollerussa proposarà en el Ple que se celebrarà aquest dilluns, iniciar els tràmits per reconvertir Cal Duch en allotjament rural, amb possibilitats d'alberg. L'equip de Govern ha reconsiderat la proposta que havia fet inicialment de dedicar l'espai a activitats d'art contemporani i de joventut, per mirar de comptabilitzar l'equipament que ja havia tingut aquests usos.

El projecte per adaptar l'espai als nous usos no serà molt complicat, ja que la primera i segona planta de l'edifici encara mantenen l'estructura de l'antic hotel. Els serveis tècnics del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, que treballen en el projecte, han fet una memòria valorada que ronda els 370.000 euros de la primera fase de l'actuació.

Segons ha explicat l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona aquesta iniciativa pivota sobre diferents objectius, d'una banda aconseguir recursos d'un patrimoni local, també es dona resposta a una constant demanda d'allotjament a la ciutat, des de l'àmbit turístic, i també dels centres educatius de la comarca.

Cal Duch vista interior en els usos de l'escola Les ArrelsSolsona ha afegit que la proposta preveu gestionar l'equipament des de l'Ajuntament, per la qual es constituirà un equip de treball amb empleats municipals, que es gestionarà des de la regidoria d'Atenció Ciutadana i Turisme, que dirigeix Rosalía Carnicé.

L'equip de Govern, espera poder amortitzar la inversió inicial en un parell d'anys, comptant amb els ajuts de la Diputació de Lleida i de la Generalitat, segons explica, Solsona. Aquest suport permetrà desplegar una primera fase, per tal d'adequar l'antic edifici com a recepció, menjador privat i dues suites en la planta superior. El jardí es convertirà en Terrassa i en la planta baixa de la banda del carrer President Macià s'habilitarà la cuina.

Marc Solsona presentant els nous pressupostosL'ala de l'edifici annex tindrà 24 habitacions dobles de les quals 12 es poden convertir a major capacitat, per a grups i famílies. Quedarà pendent una nova fase en la tercera planta, que es podria convertir en alberg, per activitats educatives o esportives que se celebrin a la ciutat.

El portaveu del grup d'ERC, Engelbert Montalà, considera molt encertada la proposta que votaran a favor, ja que considera que es tracta d'un espai que representa un important cost de manteniment pel consistori, i poder recuperar una inversió, sempre és important per les finances locals. Montalà afegeix que també dona resposta a la deficiència de places d'allotjament de la ciutat.

Joel Bastons del PSC assegura que també votarà a favor en considerar que destinar una petita part de la plantilla municipal, a una tasca productiva representa un estalvi al pressupost municipal i una millora de la funcionalitat de l'administració local.

Des del PP, Joan Simeón considera que és un projecte que s'hauria de traslladar a altres edificis que el consistori ha adquirit o ha rebut com a donació, que representen un important cost d'impostos i manteniment. Si algun cap pensant trobés la forma d'optimitzar o trobar usos rentables seria molt important per les arques municipals.

Marc Solsona  ha afegit que el consistori espera poder començar les obres al mes de març per tal que puguin estar enllestides per la Fira de Sant Josep del 2021.

L'Ajuntament de Mollerussa converteix Cal Duch en allotjament rural
comentaris