Les obres del centre històric i la falta d'inscrits despenjarà dos dels actes més significatius del Nadal a Linyola

El pessebre vivent s'escenificava en els carrers al voltant de l'església de Santa Maria, i el pati de les Monges, on aquest estiu es van iniciar les obres d'urbanització, que haurien d'haver finalitzat aquest mes de novembre
Obres del nucli històric de Linyola ©JosepAPérez
photo_camera Obres del nucli històric de Linyola ©JosepAPérez

L'Ajuntament de Linyola s'ha vist obligat a despenjar del programa de les activitats Nadalenques dos dels actes més significatius, el Pessebre vivent, i el Concurs de música de Nadal. El consistori ha lamentat les circumstàncies que han sigut totalment alienes a les organitzacions dels esdeveniments, la representació del pessebre a causa de les obres del centre històric, i el concurs per la falta de participació.

Obres del nucli històric de Linyola ©JosepAPérez
Obres del nucli històric de Linyola ©JosepAPérez

El pessebre vivent s'escenificava en els carrers al voltant de l'església de Santa Maria, i el pati de les Monges, on aquest estiu es van iniciar les obres d'urbanització, que haurien d'haver finalitzat aquest mes de novembre. Duran el moviment de terres van aparèixer una dotzena de sitges datades al voltant de l'any 1600 segons els arqueòlegs, la troballa va paralitzar l'obra fins a decidir les mesures a prendre per protegir els cups.

Imatge del Pessebre Vivent de Linyola ©JosepAPérez
Imatge del Pessebre Vivent de Linyola ©JosepAPérez

Les obres romanen parades altre cop perquè el consistori està negociant amb l'empresa constructora de quina manera afronten l'increment dels preus dels materials, que s'ha produït des de la data d'adjudicació del projecte, segons explica l'alcalde de Linyola, Àlex Mases. El consistori es planteja assumir el sobrecost de l'obra sí finalment l'empresa accedeix a ajustar el seu marge comercial. El pressupost de l'obra rondava els 300.000 euros que finançava la Diputació de Lleida i el Govern de la Generalitat a través del projecte de recuperació del Camí de Sant Jaume.

En aquest escenari "el Pessebre Vivent de Linyola quedarà mort" per tercer any consecutiu després de vint anys de la primera representació que van dur a terme els membres de l'Agrupament Escolta l'any 1999. Al llarg de la seva trajectòria el pessebre es va convertir en entitat, integrant una gran quantitat de veïns del municipi del Pla d'Urgell, i també va entrar a formar part dels circuits de pessebres vivents de terres lleidatanes.

Concurs de Música de Nadal de Linyola

L'Ajuntament i l'Escola municipal de Música de Linyola convocaven el Concurs de Música de Nadal, una iniciativa que tenia la voluntat d'aconseguir la "banda sonora de les festes locals" i també animar als joves compositors, grups instrumentals i vocals a despertar la seva creativitat, i a cursar estudis musicals. Els organitzadors van dotar el premi amb 1.800 euros, i la possibilitat de dur a terme actuacions al municipi.

El grup Ksonronda guanya el segon concurs de Musica de Nadal de Linyola
El grup Ksonronda guanya el concurs de Musica de Nadal de Linyola ©JosepAPérez

La tercera edició de la convocatòria musical ha quedat suspesa per la falta de participants, en la data de termini per la presentació de treballs tan sols s'havia rebut quatre inscripcions, de les quals algunes ni tan sols complien amb les bases de la convocatòria, Segons l'alcalde de Linyola, Àlex Mases en aquestes condicions van creure convenien suspendre el concurs.

La passada edició hi van participar deu conjunts, i en va resultar guanyador el grup balaguerí Kasonronda, en la primera edició van participar vuit conjunts i els guanyadors van ser el grup local Teclam's.   

    

comentaris