29.01.2022 |
Territoris.cat

L'IRTA espera 2.000 assistents i un centenar d'empreses en la XXI Jornada Fructícola

Es farà els dies 19 i 20 d'octubre, mentre que Daniel Desmartis serà el ponent convidat enguany amb una visió de la fruita d’os a Xile

Acte inaugural XX Jornada Fructicola de l'Irta a Mollerussa
Fotografia de l'acte inaugural de la convocatòria del 2015
L'IRTA espera 2.000 assistents i un centenar d'empreses en la XXI Jornada Fructícola

L’IRTA organitza els propers 19 i 20 d’octubre la XXI edició de la Jornada Fructícola de Mollerussa. Aquesta jornada de referència és el punt més gran ​ de trobada de fructicultors i agents del sector fructícola del sud d’Europa, amb més de 2.000 assistents entre els dos dies de durada, segons fonts de l'Institut. El primer dia les ponències són el català, i el segon en castellà.

La trobada serveix també per presentar les innovacions varietals en pomera, perera i presseguer

Al voltant de 100 empreses participen en la jornada, donant a conèixer els seus productes mitjançant la seva presència en un estand, i/o presentant les novetats de les seves empreses en ponències comercials o demostracions de camp.

La jornada ofereix ponències tècniques on els investigadors transfereixen els resultats dels diferents assajos i aporten solucions als problemes que es presenten en el sector de la fruita. En aquesta edició, el ponent convidat és Daniel Desmartis, que aportarà una visió molt completa de la fruita d’os a Xile. També s’abordaran altres temes com sistemes de formació de “Conference”, peus de presseguer, noves eines per l’aclarida de la pomera, i les claus per realitzar la millor elecció varietal en ametller. Com sempre, també es presentaran les innovacions varietals en pomera, perera i presseguer i, a la tarda, es visitaran els camps d’assaig.

L'IRTA espera 2.000 assistents i un centenar d'empreses en la XXI Jornada Fructícola
comentaris