Movistar arranjarà la xarxa de telefonia i banda ampla, i retirarà les torres en desús

L'operadora de telefonia ha arribat a un acord amb el consistori per dur a terme una acció de millora i manteniment de la xarxa de telefonia fixa i dades.

Estat actual de la xarxa de telefonia a Linyola.
photo_camera Estat actual de la xarxa de telefonia a Linyola.

Estat actual de la xarxa de telefonia a Linyola.A causa de la precarietat en la qual es trobava la xarxa de telefonia fixa en el municipi de Linyola, el consistori va sol·licitar la visita d'un tècnic de l'operadora Movistar, per tal de què pogués comprovar l'estat real de la instal·lació en aquest municipi. L'alcalde Alex Mases i membres del consistori van acompanyar al responsable de la companyia, a diferents punts de la localitat, en els que la xarxa es troba en més mal estat.

El tècnic va constatar que en molts punts del municipi el cablejat es troba penjant per les façanes, i en altres l'alçada de la xarxa, és insuficient i suposa un inconvenient per la circulació dels vehicles agrícoles. També es va constatar en la visita, que en alguns punts del municipi, han quedat torres amb fils penjant, que no s'utilitzen, però que pel fet de ser propietat de la companyia, fa més de vuit anys que no s'ha fet cap actuació al respecte.

Per altra banda l'equip de govern va fer pales les deficiències de cobertura de la telefonia mòbil de l'operadora Movistar, una dificultat que, segons els tècnics de Movistar es deu al fet que les instal·lacions actuals no disposen de la tecnologia 3G, encasaria per a la majoria de telèfons intel·ligents.

Amb les evidències de la visita, el responsable de la companyia, es va comprometre, en primer lloc a instal·lar el sistema 3G, al llarg d'aquest mes d'agost. I pel que respecte a la xarxa de cablejat, la companyia dura a terme una tasca de manteniment i millora tècnica i estètica, que eviti la imatge de precarietat que havia tingut fina ara.

Finalment, la companyia, també va confirmar l'arribada de la fibra òptica, un cop es finalitzi el desplegament a Mollerussa, i comenci en la resta de municipis del Pla d'Urgell. Aquest servei, segons Alex Mases tardarà més, ja que el desplegament és més complicat, però tot i així, es va mostrar satisfet per la immediatesa de la resposta de Movistar, en les actuacions que ara per ara són més encasaries en el municipi, la cobertura de telefonia mòbil i de banda ampla per les comunicacions.

Comentaris