El Pla intensifica les accions per incrementar el reciclatge

L’ens comarcal estudia implantar un sistema per identificar usuaris que no separin correctament 

Amb l'horitzó de la normativa Europea que entrarà en vigor a partir del 2020, que regularà de manera molt estricta l'entrada dels residus sòlits urbans (RSU) als abocadors amb un important increment de les taxes, El Consell Comarcal del Pla d'Urgell posa en marxa, la campanya No deixis rastre, que té com a objectiu superar el percentatge de recollida selectiva de cara al 2020, arribant al 50%, tal com fixa la Comissió Europea.

Rafel Panadés i Marta AnglarellUn objectiu que també respon a l'increment del cànon que l'Agència Catalana de Residus cobrarà als municipis per aquelles fraccions que no es reciclin correctament. Aquest preu grava la fracció de resta en 41,3 euros per tona, el 2019 s'incrementarà fins als 47,1 euros, mentre el 2024 portar un quilo de residus a l'abocador suposarà un cost de 78 euros.

El president del Consell Comarcal, Rafel Panadés ha destacat que la campanya té la voluntat de conscienciar a la ciutadania de la necessitat de reciclar correctament, i entendre que l'incivisme personal afectarà la resta de la població. Per aquest motiu, Panades ha afegit que al marge de les campanyes generalistes, l'ens comarcal estudia la manera de poder fer un seguiment per sancionar als usuaris que no dipositin les fraccions en el contenidor corresponent.

La campanya que arrenca aquest dimecres consisteix en cinc càpsules audiovisuals, en les quals es parodien comportaments incívics en la gestió de la brossa per tal de cridar l'atenció a l'espectador. S'incideix en la conscienciació i la importància de la separació dels residus, així com evitar que es deixin fora dels contenidors, missatges dirigits a diferents col·lectius.

comentaris