04.07.2022 |
Territoris.cat

Es presenta a Mollerussa l'Ateneu Pensament Crític

La revista Lo Crit és un canal que ofereix a la societat per expressar-se. D'aquesta manera, la majoria dels articles són escrits per col·laboradors que tenen un coneixement directe de les problemàtiques a tractar: representants de moviments socials, professors d'universitat, escriptors...

Ateneu Crític 1
Ateneu Crític 1
Es presenta a Mollerussa l'Ateneu Pensament Crític

L'Ateneu Pensament Crític (APC) és una associació oberta a tota persona que vulgui formar part d'un projecte col·lectiu que pretén establir vincles entre els ciutadans i els pobles de les nostres comarques.

L'APC neix amb l'esperit de defensar i reivindicar les institucions i entitats públiques que ofereixen serveis a la ciutadania. També volem fomentar la visió crítica de l'actualitat, tant a nivell de proximitat com més general, per tal d'oferir una anàlisi científic i veraç que no sempre coincideix amb el discurs predominant dels mitjans de comunicació i líders d'opinió.

La revista Lo Crit és un canal que ofereix a la societat per expressar-se. D'aquesta manera, la majoria dels articles són escrits per col·laboradors que tenen un coneixement directe de les problemàtiques a tractar: representants de moviments socials, professors d'universitat, escriptors...

Podeu descarregar la revista Lo Crit en format pdf, en aquest enllaç.

Per tal d'aconseguir els objectius abans citats l'APC durà a terme diferents activitats que desenvoluparem cada mes. Un cop cada dos mesos es publicarà la revista, "Lo Crit", que alternarem amb la publicació del monogràfic "La llaga. Nosaltres hi posem el dit". A la revista trobareu articles sobre temàtiques diverses: sanitat, ensenyament, història, medi ambient... En canvi, al monogràfic es tractarà un tema amb més profunditat per tal d'oferir una visió més àmplia i acurada.

També es duran a terme conferències, debats i taules rodones amb experts sobre les diferents matèries que considerem oportunes de tractar, així com cinefòrums i sortides organitzades amb l'objectiu de reivindicar el patrimoni històric i natural.

El nou col·lectiu es va presentar aquest divendres en un acte que es va celebrar al complex de L'Amistat, en el que hi van participar,  l'actor Willy Toledo i l'escriptor Jordi Martí i Font,així com els bastoners i grallers del casal "L'Arreu" i castellers de Lleida. Al finalitzar es v dur a terme una degustació de cervesa artesana "El Matoll" de Belianes.

Es presenta a Mollerussa l'Ateneu Pensament Crític
comentaris