27.10.2021 |
Territoris.cat

Rafel Panadés serà el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell

L'alcalde del Poal, Rafel Panadés serà el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell 1
L'alcalde del Poal, Rafel Panadés serà el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell
Rafel Panadés serà el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell

L'alcalde del Poal, Rafel Panadés serà el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, en el nou mandat, segons ha decidit unànimement el Comitè Comarcal de JxCat, aquest dijous. Panadés ha hagut de consensuar la seva candidatura amb la de l'alcaldessa de Sidamon, i directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat, Maria Dolors Tella, que també optava a la presidència comarcal.

Segons ha explicat el president comarcal Ramon Farnell, els dos candidats van arribar a un acord el dimecres, amb la qual cosa el Comitè ha pogut ratificar la candidatura de Panadés. Farnell ha afegit que el Ple de constitució de l'ens comarcal, se celebrarà el pròxim dilluns 8 de juliol a les vuit del vespre.

L'alcalde del Poal, Rafel Panadés serà el president del Consell Comarcal del Pla d'UrgellPer la seva banda, Rafel Panadés, no ha volgut donar massa explicacions, ja que no ha tingut clar fins a últim moment que no s'hagués de forçar una votació per consensuar el candidat. Panadés tan sols ha avançat que la seva voluntat és consolidar la cohesió en les files comarcals de JxCat, així com oferir participació al grup d'ERC per poder treballar per la comarca plegats. El candidat a la presidència també començarà a preparar el cartipàs que ha de gestionar el Consell del Pla els pròxims quatre anys.

Rafel Panadés, compta amb una llarga experiència en la gestió local, amb setze anys al davant de l'Ajuntament del Poal, i també en diferents etapes de responsabilitat en el Consell Comarcal. Un alcalde que es va haver d'enfrontar a l'antiga CiU l'any 2015 per l'afer de la planta de biomassa, que es volia construir en el terme municipal del Palau d'Anglesola, en el llindar amb el seu municipi.

Rafel Panadés serà el president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell
comentaris