Reconeixement a mig segle de trajectòria dels Vestits de Paper recollit en una nova publicació

L’Ajuntament de Mollerussa vol començar a articular al 2016 els passos necessaris per aconseguir que aquest certamen es pugui reconèixer més endavant com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO

Joan Reñé, Carme Polo, Miquel Polo i Marc Solsona
photo_camera Joan Reñé, Carme Polo, Miquel Polo i Marc Solsona

El Concurs Nacional de Vestits de Paper celebra aquest any mig segle de trajectòria, i per aquest motiu l'Ajuntament de Mollerussa ha volgut recollir en una publicació la història del certamen, un encàrrec que va traslladar, al cronista local Miquel Polo i a la seva filla i periodista Carme Polo. La publicació es va presentar aquest diumenge, en el Museu de Vestits de Paper, amb la presència del president de la Diputació de Lleida Joan Reñé, a qui va acompanyar l'alcalde Marc Solsona.

La publicació, vol ser un homenatge a totes les persones que han fet possible aquest certamen, dels que ho van idear el 1963 fins a l’actualitat, convertint en protagonistes a totes les modistes i creadors dels vestits que cada any desfilen per la passarel·la instal·lada al Teatre l’Amistat.

Joan Reñé, ha destacat la capacitat i la constància d’aquells ciutadans que, ara fa 50 anys, van transformar la seva feina diària com a modistes en un projecte singular i únic com ho és el Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa. Reñé ha mostrat el seu reconeixement i felicitació a tots els veïns de Mollerussa per acollir aquest art, implicar-se en el projecte i donar-li continuïtat fins a convertir-lo en un element identitari i d’orgull.

El llibre, el qual ha estat editat en català, castellà i anglès, és un element més que pretén donar valor a aquest concurs a escala internacional. En aquest sentit, l’Ajuntament de Mollerussa vol començar a articular el 2016 els passos necessaris per aconseguir que aquest certamen es pugui reconèixer més endavant com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Comentaris