27.06.2022 |
Territoris.cat

El servei de deixalleria mòbil i de recollida de recollida d'objectes voluminosos a Mollerussa ja està en marxa

Des d'aquest mes de juliol, els usuaris no s’han de desplaçar a la deixalleria fixa per gestionar alguns residus que no es poden dipositar als contenidors de carrer pel volum, per la perillositat o pel tractament que han de rebre.

Deixalleria mòbil a Mollerussa.
Deixalleria mòbil a Mollerussa.
El servei de deixalleria mòbil i de recollida de recollida d'objectes voluminosos a Mollerussa ja està en marxa

El nou servei de recollida de residus urbans a la ciutat de Mollerussa ha ampliat els serveis als ciutadans i, a més a més de gestionar deixalles amb els nous contenidors, des d’aquest juliol posa a l’abast dels mollerussencs una deixalleria mòbil.

D’aquesta manera, els usuaris no s’hauran de desplaçar necessàriament a la deixalleria fixa per gestionar correctament alguns residus que no es poden dipositar als contenidors de carrer pel volum, per la perillositat o pel tractament que han de rebre.

La deixalleria mòbil anirà itinerant per la ciutat en sis punts diferents

Es tracta, per exemple, de petits electrodomèstics, residus d’electrònica i d’ofimàtica (tòners, pantalles, impressores, etc.), restes de pintura, oli, dissolvents, joguines, fluorescents i altres.

La deixalleria mòbil anirà itinerant per la ciutat en sis punts diferents. Així, el primer dissabte de mes serà al passeig de la Sardana; el segon dissabte, a la plaça Sant Jaume; el tercer dissabte, a la plaça Àngel Bonvehí; el quart dissabte, al pàrquing que hi ha a la cantonada del carrer de Ferrer i Busquets amb el carrer Francesc Macià; el segon dimecres de mes serà al carrer de Llorenç Vilaró; i el quart dimecres de mes, al carrer del Comerç. La deixalleria està oberta de matí i de tarda i recull els residus de manera gratuïta.

Per al servei de recollida d'objectes grans els interessats han de contactar amb l'Ajuntament de Mollerussa 

D'altra banda, també s’ha engegat el nou servei de recollida d’objectes voluminosos com ara mobles, matalassos, neveres, rentadores o altres electrodomèstics grans. Per a aquest servei, que també és gratuït, els interessats hauran de contactar amb l’Ajuntament de Mollerussa.

Així mateix, els propietaris de bars i restaurants, que són, bàsicament, els grans generadors d’envasos de vidre, han pogut assistir a una demostració de com buidar els cubells amb rodes i capacitat de 120 litres de manera segura i fàcil gràcies al sistema VACRI. En diversos contenidors de vidre de la ciutat, de fet, s’ha instal·lat aquest sistema de palanca que, tanmateix, no afecta l’usuari domèstic, que pot fer un ús corrent del contenidor i, alhora, ajudarà els establiments a dipositar els envasos de vidre generats dins del contenidor.

El servei de deixalleria mòbil i de recollida de recollida d'objectes voluminosos a Mollerussa ja està en marxa
comentaris