21.01.2022 |
Territoris.cat

Setmana d'activitats culturals a Mollerussa en honor al patró Sant Isidori

Les festes arrencaran el dia 18 amb el pregó a càrrec del professor de música i compositor, Josep Capell

Festes de Sant Isidori inteiror
Moment de la presentació de la programació amb motiu de les festes de Sant Isidori
Setmana d'activitats culturals a Mollerussa en honor al patró Sant Isidori

Mollerussa organitza del 18 al 23 d’abril una setmana amb diferents activitats culturals per tal d’honorar el patró, Sant Isidori. Les festes comencen amb el pregó del dia 18 a les 9 del vespre que enguany anirà a càrrec del professor de música i compositor, Josep Capell, fill del Mestre Capell, segons ha explicat aquest dimarts l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i del tècnic de l’àrea de Cultura, Àlex Culleré.

Els actes seguiran dimecres amb una conferència a les 9 del vespre al Centre Cultural organitzada per la parròquia Sant Jaume sota el títol El cristianisme avui a Catalunya, a càrrec d’Antoni Puigverd, escriptor i poeta.

El dinar amb la gent gran inclourà el lliurament de guardons a dotze avis i àvies que enguany celebren els 95 anys

La gent gran tornarà a ser la protagonista de dijous amb la celebració d’un dinar al pavelló poliesportiu Onze de Setembre. Les persones que hi vulguin participar, que es poden apuntar fins al dia 18 al Casal per a la Gent Gran, hauran de fer una aportació de 8 euros. L’acte comptarà amb el lliurament de guardons a dotze avis i àvies que enguany celebren els 95 anys.

Un dels actes centrals de les Festes de Sant Isidori és el lliurament divendres 21 a les 9 del vespre al Teatre L’Amistat dels guardons de la 29a edició del Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, un acte que serà presentat per Mariví Chacon, de Lleida TV, i que comptarà amb l’acompanyament de &The Band, l’orquestra d’adults de l’Escola Municipal de Música.

Dissabte 22 es farà la 9a Trobada de Colles Bastoneres amb el Casal Popular de l'Arreu, que també compta amb una colla infantil

Els actes seguiran dissabte dia 22 a dos quarts de 6 de la tarda amb la 9a Trobada de Colles Bastoneres amb la participació del Ball de bastons del Clot, els Bastoners de Gavà, el Ball de bastons de l’Espluga de Francolí, la Colla bastonera del Casal Popular de l’Arreu, que també compta amb una colla infantil. També dissabte, a partir de les 7 de la tarda i a la Sala de Plens, l’Ajuntament farà un reconeixement a la tasca duta a terme per l’Agrupació Sardanista durant l’any en què Mollerussa ha estat Capital de la Sardana.

Les festes acabaran diumenge amb la 20a Trobada de Puntaires que tindrà lloc a partir de les 10 del matí al Pavelló Firal. El darrer acte programat serà a dos quarts de 7 de la tarda al Teatre L’Amistat on hi haurà el concert de Sant Isidori a càrrec de l’Orfeó Renaixença, que inclourà també la presentació del CD del 40è aniversari de l’entitat.

Setmana d'activitats culturals a Mollerussa en honor al patró Sant Isidori
comentaris