21.10.2021 |
Territoris.cat

Teresa Codony presenta el millor complement en el Concurs Nacional de Vestits de Paper 

El certamen compta amb una dotació econòmica de 13.000 euros, i els premis de l'Agulla d'Or, i el Didal d'Or i Diamants

Premi al millor complement Teresa Codony
Premi al millor complement Teresa Codony
Teresa Codony presenta el millor complement en el Concurs Nacional de Vestits de Paper 

La modista de Mollerussa Teresa Codony i el vestit Josefina d'Origami van rebre el premi al millor complement, un guardó que es concedia per primer cop en el certamen de costura artesana, patrocinat per la firma lleidatana Guasch. Aquest es un dels premis que l'organització del Concurs nacional de Vestits de Paper atorga, paral·lelament als 13.000 euros en metàl·lic que reparteix entre els guanyadors de les tres modalitats del certamen. 

Premi al millor treball artesanal Paquita PagàEl palmarès del certamen es completa amb el Dídal d'Or, que elabora Àlex Joier i que atorga l'organització a la trajectòria en el concurs i que, en aquesta ocasió, va ser per Paquita Castañé per la seva participació com a concursant al llarg dels anys i també per la seva implicació en les desfilades de promoció que organitza el Museu de Vestits de Paper. L'Agulla d'Or, que concedeix la firma Lluna de Drap a l'excel·lència en el cosit va ser per la modista d'Amposta Paquita Pagà pel seu vestit inspirat en la pel·lícula Allò que el vent s'endugué.

Els vestits de nines Barbie guanyadoresMatel i les nines Barbie, arriben a la dotzena convocatòria en el certamen de la capital del Pla d'Urgell, una proposta, que malgrat les dimensions del treball, els participants cada cop mostren més creativitat. Enguany el jurat va premiar les creacions Arquitectura de paper, presentada per Eva Soto, de Cambados (Pontevedra); Luc-Mia de Pepita Mas, de Mollerussa, i Publicitat de Lluïsa Lacasa, també de Mollerussa. 

Premi a la trajectoria Didal d'or i diamantsEn la cinquanta-una edició dels Vestits de Paper de Mollerussa, va resultar guanyadora en la categoria de Moda Actual, la modista de Cerdanyola del Vallès, Josefina Xufré, amb un versàtil conjunt que va tenir fins a 4 versions diferents seguint la inspiració de Coco Chanel i el seu concepte de la moda. Un vestit cerimonial de principis del XVIII, fet per la modista resident als Arcs, Natàlia Ermakova, va rebre el primer premi en la categoria d'Època. El primer premi de la categoria de Fantasia va ser per un vestit inspirat en una reina de les tribus cherokee que lluïa una capa confeccionada de plomes de colors de paper de seda, cosit per les sòcies de l'Associació Cultural de Dones d'Almenar. 

Josefina Xufré guanyadora Moda actualEl concurs, que va tenir com a presentadora l'actriu Montse Germán i va omplir el Teatre L'Amistat, va premiar també en Moda Actual el mono de pantaló curt fet amb 1.650 metres de fil de Candida Pelegrin d'Amposta i el vestit de cartolina trenada d'Anna Bonals de Balsareny. En Fantasia el segon i el tercer premi van ser la Scherezade de Natàlia Ermakova, dels Arcs, i el Luxe Oriental de Carme Begines, d'Alguaire. Pel que fa a Època, el vestit de casament de la reina Victòria del segle XIX d'Àngels Serrasolsas, de Vacarisses, i el vestit drapejat de les modistes de Mollerussa, Pepita Mas, Adelina Pujol i Paquita Castañé, es va endur el segon i tercer premi, respectivament. 

La gala de Vestits de Paper va tornar a comptar enguany amb el suport de dos dissenyadors catalans de prestigi com són Custo i Josep Abril. Els dos han cedit un disseny de la seva creació perquè que pugui ser reproduït en paper i desfilar. La vetllada va incloure un espectacle en homenatge a Mollerussa Capital de la Sardana 2016 amb un concert de Jordi Guixé, professor de tenora a l'Escola Municipal de Música i el pianista Bernat Bonjorn, els quals van interpretar diverses sardanes, entre elles la que s'ha estrenat enguany dedicada als vestits de paper. 

L'espectacle també va comptar amb l'actuació de la colla sardanista Estol-Espígol d'Agramunt. Així mateix també van desfilar durant la gala els vestits sardanistes reproduïts en paper que han format part de l'exposició L'Amistat, seu del sardanisme a Mollerussa.

Teresa Codony presenta el millor complement en el Concurs Nacional de Vestits de Paper 
comentaris