20.01.2022 |
Territoris.cat

Torregrossa ja disposa del projecte que haurà d'aprovar la Generalitat per iniciar les obres

L'edifici en el que es pot veure les plantes que queden per construir
L'edifici en el que es pot veure les plantes que queden per construir
Torregrossa ja disposa del projecte que haurà d'aprovar la Generalitat per iniciar les obres

Segons les darreres dades demogràfiques de Catalunya, Torregrossa compta actualment amb un índex de gent gran per sobre de la mitjana catalana que se situa en el 18,3%. Dels 2.200 habitants, 507 superen els 65 anys i 118 estan per sobre dels 85. Aquestes xifres representen que un 23% de la població supera els 65 anys.

Davant d'aquesta realitat, l'equip de govern del municipi del Pla d'Urgell, conscients del paper actiu que tenen i han de tenir les persones grans en la societat, i l'increment de l'esperança de vida, ha constatat que la situació ha donat lloc a un col·lectiu cada cop més nombrós, amb moltes necessitats al llarg del seu cicle vital.

En aquest nou escenari, el consistori de Torregrossa projecta habilitar un nou equipament diürn en el qual la gent gran pugui disposar dels serveis essencials que els permeti assolir la qualitat de vida i la zona de confort.

Edifici on es pot veure el Centre Mèdic de Torregrossa en la planta baixaPer desplegar el projecte, l'equip de govern preveu optimitzar l'edifici de tres plantes que es va construir fa una dècada, en el que es va fer una inversió de més de dos milions d'euros, i del qual tan sols s'ha utilitzat la planta baixa, on es va instal·lar el Consultori Mèdic i una sala polivalent. La resta de l'edifici va quedar inacabat per falta de finançament.

El consistori preveu desplegar l'equipament per la gent gran en l'espai que queda a la planta baixa, per la qual cosa ha encarregat la redacció del projecte, que amb un pressupost de 400.000 euros, permetrà habilitar una cuina i menjador, sales de repòs, sales d'activitats tant físiques com cognitives, infermeria, fisioteràpia i recuperació, podologia, bugaderia, serveis i dutxes geriàtriques. Serveis essencials que les persones grans puguin utilitzar durant el dia, sense haver de prescindir del nucli familiar.

Espai en el que es prevei habilitat el centre de serveis de Torregrossa 1L'Ajuntament de Torregrossa ha dut a terme tota la tramitació administrativa per poder desplegar aquest projecte al llarg del 2019, i disposa de liquiditat econòmica suficient per poder fer front al finançament, ja que l'endeutament del municipi no supera el 21%. Però aquesta inversió l'ha d'aprovar el Govern de la Generalitat, que és qui té les competències en l'àrea de Benestar, per la qual cosa les intencions de l'equip de Govern queden supeditades a la decisió de l'executiu català.

Torregrossa ja disposa del projecte que haurà d'aprovar la Generalitat per iniciar les obres
comentaris