Uns desconeguts traslladen el monument de la Capital de la Sardana a les piscines

Els veïns del carrer Llorenç Vilaró denuncien als Mossos d'Esquadra l'aparició del monument davant de la piscina coberta

Monument a les piscines-AMB BOIRA
photo_camera El monument de la capital de la sardana que s'ha trobat davant de la piscina coberta

Els primers usuaris de la piscina coberta de Mollerussa han quedat sorpresos aquest dimecres al comprovar que davant de l'entrada del recinte s'hi trobava el monument a la Capital de la Sardana. Els tècnics de la piscina han avisat a la Policia Local per donar veracitat al fet, i han comprovat que havia desaparegut de la plaça de la Sardana on es va col·locar al mes de juny.

La Policia Local i els mossos d'Esquadra han obert una investigació per esbrinar els autors dels fets i el motiu de l'acte, ja que les dimensions del monument fa impossible que ho fes una sola persona. Encara que la figura de les quatre barres no tingui un pes excessiu, la base de formigó s'ha hagut d'extreure amb alguna màquina pesant.

L'alcalde de Mollerussa Marc Solsona ha estat testimoni del fet, donat que resideix en l'edifici que es troba a la plaça del monument a la Sardana, i ha manifestat que aquest dimecres en dirigir-se a la feina s'ha cerciorat que havia desaparegut el monument del lloc en el qual s'havia instal·lat. Solsona no s'explica el motiu de l'acte i s'ha reunit amb els cossos de seguretat, per iniciar les investigacions.

Aquest diari ha consultat als veïns de la plaça del Monument a la Sardana, alguns dels quals han afirmat que aquesta nit havien sentit soroll de màquines al carrer, però els havien atribuït als vehicles de neteja o a la recollida d'escombraries, però no s'imaginaven que es podia tractar d'un acte d'aquestes característiques.

Els Mossos d'Esquadra han explicat que a les 9 del matí han rebut una trucada reivindicant el fet, en nom d'un reducte radical de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa. Els presumptes autors van explicar que amb aquest acte volien reivindicar la Capitalitat de la Sardana, i fer partíceps a tota la ciutadania.

comentaris