Les eleccions de 2023 a Cervera, uns comicis marcats per la neteja, la seguretat i el mil·lenari

ERC, Junts per Cervera i SiF mantenen els caps de llista, socialistes aposten per un candidat jove i la CUP i Cs no concorreran a les eleccions
Façana de la Paeria de Cervera - Foto: Paeria de Cervera.
photo_camera Façana de la Paeria de Cervera - Foto: Paeria de Cervera.

Joan Santacana aspira a la reelecció com a paer en cap a Cervera. El número u d'Esquerra Republicana de Catalunya buscarà ampliar els suports en aquests comicis amb un programa que destaca els eixos de feminisme, transparència, joventut, democràcia i participació ciutadana. El primer tinent d'alcaldia i expaer, Ramón Augé, encapçala la candidatura de Junts per Cervera apostant per una ciutat neta, segura i accessible amb un lideratge consistent que pugui afrontar els reptes del futur.

Cervera encara aquesta legislatura amb el mil·lenari de la ciutat de 2026 a l'horitzó

La rejovenida agrupació municipalista de Cervera Solucions i Futur, encapçalada de nou per Joan Prat, ha presentat aquesta setmana un programa amb deu àrees, tres de les quals subratllades com a bàsiques: neteja i manteniment de la ciutat, seguretat ciutadana i civisme i economia. Jan Pomés és el primer de la llista del PSC. El jove candidat aposta per acostar la Paeria a la ciutadania, establint un dialeg amb els diferents agents (teixit associatiu, pobles agregats...) i donant solucions en materies de neteja i seguretat ciutadana.

Durant el nou mandat també es viurà el canvi de titularitat de la línia Manresa-Lleida, que assumirà FGC, i la finalització de les obres de reasfaltatge de l'A-2

Poques variacions a les candidatures

Fins a sis candidatures es presenten a les eleccions municipals de Cervera, una menys que en 2019. Joan Santacana i Ramón Augé continuen encapçalant les candidatures d’ERC i Junts, respectivament. Joan Prat també repeteix com a cap de llista de SiF en aquests nous comicis. Al PSC Jan Pomés substituirà a Raimond Fusté, com a cap de llista. Fusté anirà en tercera posició. L’abans número dos del PP, David Ceresuela, ara encapçala la candidatura i intentarà tornar a fer un lloc pel seu partit a la Paeria.

Un dels grups que no concorrerà a les eleccions és la CUP. A través d’un comunicat a les xarxes han subratllat que consideren “més estratègic concentrar les energies en reconstruir aquells espais de militància d'on provenim”. Cs tampoc es presentarà, però si ho farà per primer cop el partit d’extrema dreta, VOX.

A Cervera no hi haurà cap dona encapçalant una llista

Es deixa enrere un mandat amb inici complicat

A les eleccions de 2019 Esquerra va ser el partit més votat, aconseguint quatre regidors, seguit de Junts amb tres i la CUP amb dos. El partit local Solucions i Futur i el PSC també van entrar amb dos representants, cadascun.

L’inici de la legislatura va ser convuls, primer Junts, SiF i PSC van pactar perquè el candidat de Junts, Ramón Augé, fos escollit paer en cap. El març de 2020 els dos regidors de SiF van deixar el govern. Junts i PSC es van quedar governant en minoria. A mitjans del mateix any ERC, CUP i SiF es van unir per fer una moció de censura, que va servir per tombar el candidat de Junts i nomenar Joan Santacana com paer en cap. Un any després de la moció, Junts es va sumar al govern en minoria d’ERC i CUP amb la voluntat d’aprovar els pressupostos locals i en favor del desenvolupament del consistori. Des de llavors els tres grups han governat essent un govern rara avis pel que fa a les capitals de comarca.

Comentaris