Imprimir

El Govern reforça la coordinació entre tots els agents de la distribució solidària d'aliments

territoris.cat/Rubén Morerno | 26 de de juny de 2013

Roda de premsa dels consellers Munté i Homs.
Roda de premsa dels consellers Munté i Homs.

En els propers dies es reunirà la Taula per a la Distribució Solidària d’Aliments per tancar les accions de la campanya de l’estiu

El Govern reforçarà la coordinació de la distribució solidària d’aliments per avançar en la lluita contra la pobresa i a favor de la inclusió social. Així ho ha explicat la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts, que ha estat centrat principalment en les mesures del Govern per fer front a la pobresa.
 
L’Executiu ha anunciat que ens els propers dies es reunirà la Taula per a la Distribució Solidària d’Aliments per avançar en aquesta estratègia i abordar millores en la distribució d’aliments. Durant la trobada també es donarà compte i s’ultimaran les accions per dur a terme aquesta propera campanya d’estiu.
 
La Taula de Distribució Solidària d’Aliments es va crear el juliol del 2012 i està impulsada pels departaments de Benestar Social i Família, Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i Empresa i Ocupació, a través de l’Agència Catalana del Consum.
 
Hi formen part les entitats productores d’aliments (Unió de Pagesos i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), les organitzacions empresarials distribuïdores d’aliments (PIMEC i el Consell d’Empreses Distribuïdores d’Alimentació de Catalunya) i les entitats del tercer sector distribuïdores d’aliments (les fundacions dels bancs d’aliments de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, Creu Roja i Càritas Catalunya). També en són membres: la Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Agència de Seguretat Alimentària i l’Agència Catalana de Residus.
 
L’objectiu d’aquesta propera reunió és donar un nou impuls i reforçar la coordinació entre els serveis socials i les entitats, la logística de la distribució i la sensibilització ciutadana, així com ultimar les accions específiques que s’han de dur a terme aquesta campanya d’estiu.
 
L’Executiu constata la necessitat de prioritzar els recursos i els esforços en aquest àmbit davant l’actual context socioeconòmic que es caracteritza per un augment de la taxa de risc de pobresa (19,1% el 2011), especialment entre els menors de 16 anys (26,4%) i les dones (20,3%). 
 
Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/altres-noticies/el-govern-reforca-la-coordinacio-entre-tots-els-agents-de-la-distribucio-solid-ria-d-aliments/20130626102327006667.html


© 2020 Territoris.cat

Plaça Manuel Bertrand 2, 1A -25230 Mollerussa (Lleida) - 973 606 329 - [email protected]