Imprimir

Maribel Pedrol deixa l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell després de 13 anys dirigint l'equipament

territoris.cat/Josep A. Pérez | 27 de de maig de 2016

Maribel Pedrol és la directora, del que anomena centre d'interpretació, i explica com es va gestar el projecte, i quina ha estat la seva evolució a
Maribel Pedrol és la directora, del que anomena centre d'interpretació, i explica com es va gestar el projecte, i quina ha estat la seva evolució a

Després de la dissolució del Consorci que gestionava l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, a causa de la nova legislació Espanyola sobre les administracions públiques, l'equipament museístic passa a ser gestionat pel Consell Comarcal del Pla d'Urgell

Visites guiades que coordinava Maribel PedrolLa directora de l'Espai Cultural dels Canal d'Urgell Maribel Pedrol deixa el càrrec després de tretze anys al davant de l'equipament cultural. Les raons personals han estat el motiu principal d'aquesta decisió que per, la llicencia en història, no ha estat fàcil. Pedrol ha vist com el Centre d'Interpretació s'ha convertit en un referent de la memòria històrica d'una infraestructura que havia estat força invisible pel territori.

Al llarg de més d'una dècada, Pedrol ha sigut l'ànima mater d'un projecte que ha valorat Els Canals i les persones que el van fer possible, així com la repercussió en la cultura, economia i agricultura de les comarques que rega. Per altra banda el Centre d'Interpretació, com l'anomenava Pedrol, ha sigut eina pedagògica per a milers d'escolars, estudiants, estudiosos, i públic que han pogut conèixer en profunditat com es pot transformar un territori amb l'arribada de l'aigua.

Cloenda Exposició Actes ECCU (36)Pedrol ha tingut molt interès en què l'espai s'integrés en el circuit cultural i turístic de la demarcació de Lleida, i durant la seva gestió s'han dut a terme iniciatives, sempre relacionades amb l'aigua, per tal de sensibilitzar a la societat de la importància d'aquest bé escàs. Projectes que també ha traslladat a les noves generacions amb propostes pedagògiques per als centres educatius.

L'Espai Cultural ha compartit activitats amb la Comunitat General de Regants, així com amb entitats i administracions que han volgut organitzar els seus actes en aquest espai, aprofitant el significat del mateix, així com de les instal·lacions de què disposa.

Maribel PedrolExposicions, xerrades, jornades, han tingut aquest marc com a escenari, compaginant la profunditat del significat de l'espai amb la cultura, la ciència, el lleure i la pedagogia. Una visita obligada per a qualsevol persona que arriba a la comarca i vol aprofundir en el coneixement d'aquest territori. És per aquest motiu que l'espai es va convertir en oficina de turisme i de divulgació del dinamisme de les comarques de la Plana d'Urgell.

El Museu de l'Aigua com també el coneix part de la societat, va néixer com un consorci del qual en formaven part diverses administracions i entitats, però amb la nova legislació Espanyola, que impedeix que les administracions locals financin ens que no siguin els propis, es va dissoldre. Per aquest motiu l'equipament el gestiona el Consell Comarcal el Pla d'Urgell, amb la col·laboració de la Comunitat General de Regants del Canal d'Urgell -propietaris de l'edifici- i de l'Ajuntament de Mollerussa. L'ens comarcal és l'encarregat de l'activitat i els usos de l'espai, i la Comunitat dura a terme el manteniment del mateix.

Podeu veure aquest article en la següent adreça /articulo/altres-noticies/maribel-pedrol-deixa-l-espai-cultural-dels-canals-d-urgell-despres-13-anys-dirigint-l-equipament/20160527121109033991.html


© 2020 Territoris.cat

Telèfon  649 811 596 - [email protected]