Opinió

Mollerussa recupera el pols de l’economia

Ho hem tornat a fer. Mollerussa ha demostrat una vegada més la seva capacitat organitzativa i la seva atracció i potencialitat com a capital. La 149a Fira de Sant Josep, que s’ha pogut celebrar en les dates que toca, ha servit per recuperar el pols de l’activitat econòmica de la plana de Lleida

Ho hem tornat a fer. Mollerussa ha demostrat una vegada més la seva capacitat organitzativa i la seva atracció i potencialitat com a capital. La 149a Fira de Sant Josep, que s’ha pogut celebrar en les dates que toca, ha servit per recuperar el pols de l’activitat econòmica de la plana de Lleida. La ciutat s’ha omplert de visitants deixant imatges que fan pensar en un cert retorn a la normalitat després de dos anys de pandèmia.

Estem satisfets, no només per haver pogut acollir 138.000 visitants, els quals han generat negoci directe entre els nostres comerciants i restauradors, sinó també perquè hem estat el punt de trobada i fòrum de debat d’un sector, que malgrat estar tocat per la crisi de preus i el conflicte bèl·lic a Ucraïna, necessita reivindicar-se com el sector essencial que és.   La 149a Fira de Sant Josep els ha servit d’altaveu, esdevenint aliada compromesa amb el present i el futur de la nostra societat i en la necessitat urgent d’assolir la sobirania alimentària, energètica, fiscal i legislativa perquè, com ja vaig dir en el discurs inaugural, només serem independents com a societat i país en la mesura que siguem menys dependents i, per tant, en la mesura que siguem més sobirans.

Tenim la certesa de la nostra potencialitat i fortalesa com a territori i com a ciutat i estem convençuts que el futur del nou estat català s’ha de basar en l’equilibri territorial i la possibilitat de generar riquesa des d’aquí. Cal una estratègia clara de país perquè tothom es pugui guanyar la vida dels del territori, deixant enrere la visió de la Lleida assistida i potenciant  la Lleida productiva i d’impuls que som.

Sabem que cal millorar i molt el nostre posicionament com a territori i per això esdeveniments el de la Fira de Sant Josep són imprescindibles. Hem generat negoci i la prova és que la meitat dels 224 expositors que han confiat en nosaltres ens han dit que han complert sobradament les seves expectatives. És una fantàstica notícia perquè, venint d’on venim i mirant on som pel que fa al context econòmic i social actual,  és la prova que hem estat útils, element nuclear en la missió de Fira de Mollerussa.  

Per això, el 70% dels expositors ens diuen que tornaran a fer-nos confiança en la 150 edició de la Fira de Sant Josep, una edició que volem que tingui tots els ingredients per ser una gran esdeveniment econòmic, social i de servei. Les fires són generadores de negoci, però també d’estat d’ànim i des de Fira de Mollerussa ho sabem des de fa un segle i mig. 

Fira de Mollerussa hi posa, sobretot,  el talent organitzatiu, però la ciutadania de Mollerussa hi afegeix l’ànima. La Fira de Sant Josep té com a tret diferencial que ocupa els carrers de la ciutat, la ciutat en si mateixa, i això dona vida però també genera inconvenients sobretot en la mobilitat. Per això, aprofito l’avinentesa per renovar l’agraïment als mollerussencs i a les mollerussenques que pateixen aquest necessari peatge que beneficia la majoria.

Tanquem la 149a Fira de Sant Josep i ja estem treballant la 150a., una edició que volem que reculli passat, reconeixent la feina de qui ens ha fet arribar fins aquí, estigui atenta al present, escoltant les necessitats actuals del sector,  i miri cap al futur sent capaç d’anticipar-se a allò que cal per continuar generant negoci i sent d’utilitat.

Gràcies a tothom. Ens retrobem en la 150a Fira de Sant Josep de Mollerussa.

Comentaris