Opinió

Pressupost 2022 (2)

Ben aviat seran realitat projectes com nova l’Àrea Bàsica Policial, l’ampliació del CAP i la seva reconversió en un Centre d’Urgències d’Atenció Primària, la construcció del pas soterrat de la via a la zona del Consell Comarcal

Seguint el fil de l’article de la setmana passada sobre el pressupost municipal per aquest exercici, val a dir que pel que fa a les inversions la partida destinada ascendeix a 761.000€, dels quals 260.000€ són de recursos propis i la resta prové d’inversions pressupostades per altres administracions fruit de la  feina feta per aquest equip de govern en els últims anys.

Així, ben aviat seran realitat projectes com nova l’Àrea Bàsica Policial, l’ampliació del CAP i la seva reconversió en un Centre d’Urgències d’Atenció Primària, la construcció del pas soterrat de la via a la zona del Consell Comarcal, els enllaços del Vial Nord, el pas soterrat per a vianants i bicicletes que enllaçarà amb el passeig La Salle, el pont elevat a l’autovia per a vianants i bicicletes o  les actuacions resultants de l’execució del nou polígon industrial de 15 hectàrees que s’està treballant (el qual, per cert, permetrà alliberar un aprofitament mitjà per vendre per dedicar exclusivament a inversió i no a despesa corrent).

També esperem rebre inversions fruit de la participació i la concurrència en les diferents línies d’ajusts europeus, on hi participarem de forma directa o indirecta, en solitari o amb altres administracions. Per això, aquest pressupost dedica també una partida important a l’assessoria, la presentació, la tramitació, l’execució i la justificació d’aquests fons europeus.  Així mateix, també inclou propostes com la de tirar endavant el concurs d’idees per renovar el Parc Municipal o l’encàrrec conceptual del què ha de ser el Mercat Central com a nou espai gastronòmic, entre altres.

Assumim la responsabilitat de millorar la gestió municipal, de fer-ho de cara endins perquè es noti de cara enfora, amb la presentació d’assoliments dels compromisos amb els quals ens vam presentar i pels quals vam tenir la confiança de la ciutadania. Hem passat dos anys complicats, però ja ens n’estem sortint. Malgrat tot,  l’Ajuntament ha pogut ajudar a la gent i ha continuat treballant tant pel dia a dia com pels plantejaments i reptes estratègics de ciutat. I ho ha fet amb els nous llenguatges de l’Agenda 2030 i dels objectius de desenvolupament sostenible; excel·lint amb l’acompanyament a la gent gran; sent referent en la participació dels nostres joves en l’àmbit estatal amb UNICEF i amb l’impuls de Consells de participació; acompanyant l’art, la cultura i la música del KMO, la qual està en un moment creatiu potser mai vist; organitzant trobades i campionats esportius en l’àmbit català i també europeu; liderant propostes de territori i debats estratègics, i recuperant l’activitat firal amb gran èxit com aquesta passada fira de Sant Josep.

És un bon pressupost, segurament tots el voldríem millor, amb més capacitat d’inversió, però, ara per ara, és el pressupost que cal per permetre que Mollerussa continui avançant.   

Comentaris