11,6 milions d'euros per lluitar contra la pobresa, i fomentar la cohesió social i la igualtat

El Departament de Benestar Social i Família proveirà aquesta quantitat als consells comarcals i als municipis de més de 20.000 habitants.

La Generalitat impulsa ajuts als ens locals per lluitat contra la pobresa. (ONGblog)
photo_camera La Generalitat impulsa ajuts als ens locals per lluitat contra la pobresa. (ONGblog)

El Departament de Benestar Social i Família proveirà, aquest any, 11,6 milions d’euros a tots els consells comarcals i els ajuntaments de ciutats amb més de 20.000 habitants de la demarcació de Lleida. Els objectius principals són poder finançar els serveis socials, lluitar contra la pobresa i fomentar la cohesió social i la igualtat.

L’Ajuntament de Lleida i els consells comarcals de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, les Garrigues, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià, el Solsonès, l’Urgell i l’Aran han signat, aquesta setmana, l’actualització de l’acord amb el departament en qüestió. En aquest cas, s’han adaptat alguns objectius establerts en l’Acord marc 2012-2015 a la situació actual ampliant, per exemple, el finançament dotat en centres oberts per a infants i adolescents.

El director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida, Josep Maria Forné, ha destacat que la signatura d’aquest acord garanteix i reforça la resposta conjunta de la Generalitat i dels ens locals i comarcals davant les situacions provocades per la situació econòmica actual i ha posat en valor l’esforç que s’està fent des dels ajuntaments i els ens comarcals per donar continuïtat a la prestació dels serveis adreçats a les persones en situació de vulnerabilitat social, especialment famílies amb menors.

 Aquest any, Benestar Social i Família destinarà més de 180 milions d’euros al món local català per tal de poder atendre persones amb necessitats socials.

comentaris