JxSí tornaria a guanyar les eleccions al Parlament i C’s es mantindria en segona posició

El 'no' a la secessió creix un 1,7% respecte a l'anterior baròmetre i el 65,6% creu que Catalunya té un nivell 'insuficient' d'autonomia

Manifestacions de l'11 de Setembre a Barcelona
photo_camera Manifestacions de l'11 de Setembre a Barcelona

Un 46,8% dels ciutadans no vol que Catalunya sigui un estat independent i un 45,3% sí que ho desitja, segons el darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), realitzat al mes de desembre. El no a la secessió creix un 1,7% respecte a l'anterior enquesta, mentre que el 'sí' a un estat independent puja quatre dècimes.

Cada vegada són més els entrevistats que aposten per una de les dues opcions. El director del CEO, Jordi Argelaguet, considera que els resultats reflecteixen una situació d'empat tècnic i que els esdeveniments polítics recents –la declaració de Carme Forcadell al TSJC i l'operació diàleg del govern espanyol- no hi han influït. D'altra banda, un 65,6% dels enquestats creu que Catalunya té un nivell insuficient d'autonomia.

Pel que fa als grups polítics, la coalició independentista Junts pel Sí revalidaria la victòria si avui se celebressin eleccions al Parlament i obtindria entre 59 i 61 escons, entre un i tres menys que els 62 actuals, segons el sondeig d’opinió.

C’s mantindria la segona posició malgrat perdre entre un i tres diputats respecte dels 25 actuals, seguit pel PSC (17-18), Catalunya Sí que es Pot (14-15), el PPC (11-12) i la CUP (6-8). El sondeig mostra que la majoria absoluta independentista de Junts pel Sí i la CUP podria perillar si es confirmessin el pronòstics per la banda baixa de la forquilla perquè no arribarien als 68 diputats necessaris.

Comentaris