Unió de Pagesos clausura la primera edició del curs Agrocupa’t dirigit  a joves aturats

Han participat 26 joves aturats menors de 30 anys procedents de les Terres de Lleida, les comarques de Tarragona, les Terres de l'Ebre i de la Catalunya central

AgrocupatClausura UnioPagesos interior
photo_camera Fotografia de grup durant l'acte de cloenda del curs, aquest dimecres

Unió de Pagesos ha clausurat aquest dimecres a la Casa de l’Agricultura de Barcelona el programa Agrocupa’t, un projecte de formació d’Innovació i Gestió de l’Empresa Agroalimentària per fomentar l’emprenedoria agrària en el qual han participat 26 joves aturats menors de 30 anys procedents de les Terres de l’Ebre, les comarques de Tarragona, les Terres de Lleida i de la Catalunya central. La formació s’ha impartit del 19 de setembre al 21 de desembre en grups a Vallfogona de Balaguer, Manresa, Valls, Gandesa i Amposta.

Part de la formació s'ha impartit a Vallfogona de Balaguer

Com al llarg del curs, per al lliurament tant del certificat de participació com dels premis s’hi ha empleat la metodologia innovadora de serious game (joc formatiu), que s’ha basat en un programa formatiu a través del qual els alumnes han hagut d’anar superant fins a nou nivells-missions, coincidents amb els diferents mòduls formatius en els quals s’han ofert continguts relacionats amb el màrqueting digital, les bases econòmiques de l’empresa agrària, la internacionalització, aspectes legals, laborals i fiscals de l’empresa agrària, entre d’altres, a banda de diverses visites tècniques.

Agrocupa’t forma part d’un projecte Singulars-Garantia Juvenil subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. Està impulsat per Unió de Pagesos amb la col·laboració del Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca i Alimentació i la Universitat de Manresa. A la clausura, va assistir el responsable d’Organització d’Unió de Pagesos, Carles Vicente, la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, i el director de Formació Contínua de la Universitat de Manresa, Òscar Dalmau.

Comentaris