23.10.2021 |
Territoris.cat

Linyola ha sigut el darrer dels Ajuntaments en incloure les actes de 1840 a 1991

El procés de digitalització d’aquestes unitats documentals s’ha fet al llarg del 2014 a través del Pla Bruniquer del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i s’ha posat a pública disposició a través del portal Arxius en Línia de la Xarxa d’Arxius Comarcals

Els tècnics digitalitzen els documents dels Plens municipals
Els tècnics digitalitzen els documents dels Plens municipals
Linyola ha sigut el darrer dels Ajuntaments en incloure les actes de 1840 a 1991

L'arxiu Comarcal del Pla d'Urgell ha incorporat a la base de dades d'Arxius en Línia, les actes dels Plens de Linyola que comprenen l'arc cronològic 1840-1991. Es tracta de 8.725 imatges obtingudes a partir de l'escaneig de 54 volums.

Inicialment, l'Arxiu Comarcal va establir contacte amb els ens municipals, que van cedir la documentació mitjançant un dipòsit temporal mentre es portaven a terme les tasques de captura fotogràfica, i després procedir al seu retorn als respectius ajuntaments.

Imatge de l'edifici de l'Arxiu Comarcal del Pla d'UrgellAmb aquesta documentació es completa la totalitat de llibres d'actes del ple dels ajuntaments del Pla d'Urgell, arribant com a mínim fins a la transició democràtica. Resta pendent establir com una possibilitat a mig termini que tots aquests fons municipals ingressin de forma progressiva a l'Arxiu Comarcal, per a una més gran disponibilitat de consulta, conservació i posada a disposició de les mateixes administracions titulars.

Cal remarcar el valor de poder disposar d'aquesta documentació: només cal tenir connexió a Internet, i de seguida, es pot accedir a documents que recullen la història dels nostres municipis. Gràcies a aquest treball de digitalització i al fet que sigui tan accessible, no només podem descobrir aspectes del nostre passat, sinó que també es preserven els originals.

El procés de digitalització d'aquestes unitats documentals s'ha fet al llarg del 2014 a través del Pla Bruniquer del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i s'ha posat a pública disposició a través del portal Arxius en Línia de la Xarxa d'Arxius Comarcals de Catalunya, una eina molt potent de cara a la recerca en línia, que suposa la comoditat afegida que es pot visualitzar i consultar la documentació des de casa.

Podeu accedir al portal Arxius en Línia pitjant aquest enllaç, i cal fer una cerca avançada on:

-Se sel·leccioni Documentació textual

-Es defineixi el centre: Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell

-El faci constar el tipus de fons: Administració Local

-S'hi especifiqui el nom del fons (icona de lupa) : Ajuntament de Linyola.

-S'activi la sel·lecció de documents amb imatge associada.

Linyola ha sigut el darrer dels Ajuntaments en incloure les actes de 1840 a 1991
comentaris