Els Centres Especials de Treball aconsegueixen un compromís per mantenir els ajuts

 
ACUDAM va participar en les reivindicacions amb el seu LidDup, que van elaborar els alumnes del col·legi La Salle de Mollerussa, des del canal digital Qbic.TV.

Després de molts mesos de mobilitzacions, els Centres Especials de Treball (CET) de Catalunya han aconseguit un compromís per part de l'Estat i de la Generalitat de mantenir els ajuts fins al 72%. Un acord que de moment no és de llei però que permetrà mantenir els serveis que oferien els CET, amb un important esforç per part del Govern Català, que està previst que aporti el 47% del total mentre que Madrid aportarà el 25%.

Tot i així aquest acord no s'ha formalitzat oficialment, ja que les negociacions s'han mantingut entre els Governs espanyol i Català i no afecta a la resta de comunitats que hauran de fer les seves propostes o bé mantenir la proposta inicial aprovada per l'executiu central, de reduir les aportacions als CET en un 56%.

Pel que respecta a ACUDAM, malgrat la davallada de beneficis amb la situació econòmica, l'entitat ha aconseguit resultats econòmics suficients per mantenir l'estructura empresarial i incrementar els serveis socials i l'atenció personalitzada als treballadors del (CET), així com el Servei de Teràpia Ocupacional. Però la retallada, si al final s'aprova, ja que en aquests moments es troba en el procés del Senat, afectarà a tota l'estructura de l'entitat en els propers anys. Pijuan, va afegir que aquesta proposta no afecta d'igual manera a totes les comunitats autònomes, ja que Catalunya tenia la voluntat de fomentar el treball entre les persones discapacitades, pel contrari en altres territoris van tirar per la via fàcil de la pensió social. 

L'Associació ACUDAM està actualment composada per diferents àrees, totes elles dedicades a donar serveis d'atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual, proporcionar-los-hi suports i millorar així, el seu nivell d'autonomia i la qualitat de vida de totes les persones amb discapacitat. Àrea d'Atenció a la Persona, Àrea de Treball, Àrea d'Habitatge, i Àrea d'Esport i Lleure

L'objectiu final que es porta a terme en els diferents serveis que ofereix l'associació dins la vessant social és assolir una millora en la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual ateses a l'associació i també de les seves famílies. I per altra banda, realitzar un programa Individual per a cada persona atesa, el qual és el document bàsic de treball.

Comentaris