17.01.2022 |
Territoris.cat

ACUDAM presenta en societat la nova residència per a persones amb necessitats de suport

L'Associació ACUDAM ha organitzat una jornada de portes obertes de les noves instal·lacions que inaugurarà en els pròxims mesos, i que es troben al carrer Girona de Mollerussa

Imatge de les noves instal·lacions de ls Residèncias d'ACUDAM
Imatge de les noves instal·lacions de ls Residèncias d'ACUDAM
ACUDAM presenta en societat la nova residència per a persones amb necessitats de suport

L'Associació ACUDAM s'ha vist obligada al llarg dels anys a fer canvis tant en l'estructura com en el funcionament dels serveis d'atenció a les persones, especialment, en els relatius a atenció diürna. La majoria d'aquests han sigut com a conseqüència de l'evolució de les persones que atenem i en concret lligat a l'envelliment dels usuaris.

L'entitat ha anat creant diferents unitats en funció de les necessitats que anava generant els usuaris del servei de Teràpia Ocupacional, arribant a diferenciar des de fa uns anys 4 grans unitats diferenciades.

La pràctica diària també ha servit a l'entitat per desplegar actuacions en la mesura de les necessitats reals dels usuaris, i concretament en aquells amb grans necessitats de suport, que s'han convertit en grans dependents. Aquest col·lectiu d'usuaris no els tocaria desplaçar-se cada dia fins al taller, ja que estan molt delicades de salut, corren els riscos derivats de les inclemències del temps...l'horari no hauria de formar part del seu dia a dia...

ACUDAM, amb la voluntat de facilitar el màxim la qualitat de vida dels seus usuaris va decidir crear una Residència per a persones amb necessitats de suport, extenses i generalitzades, que també disposés d'un centre de dia intern. D'aquesta manera l'entitat resol les dues necessitats primordials, un d'atenció diürna i l'altre d'atenció nocturna, molt més acurada i assistida que en el servei de les Llars.

El nou equipament s'ha habilitat en una zona independent de l'edifici de la Llar-Residència del carrer Girona, que actualment compta amb 48 places. La nova planta, de 365 metres quadrats, disposarà de vuit habitacions per a dotze persones, infermeria, menjador, sala i rampa d'accés.

Amb aquest nou projecte, l'entitat crea dotze places de residència i alliberarà places que actualment ocupen la Llar-Residència per a persones menys afectades, menys envellides que així ho vagin requerint. L'objectiu final d'ACUDAM, és poder donar cobertura a totes les persones de l'entitat, fossin les que fossin les seves necessitats de suport.

Aquest diumenge ACUDAM, presentarà en societat aquesta nova instal·lació, en una jornada de portes obertes que tindrà lloc de les dotze a les dues del migdia, que estarà presidida per la consellera de Treball, Assumptes Socials i Família, Dolors Bassa.

ACUDAM presenta en societat la nova residència per a persones amb necessitats de suport
comentaris