Alí Benmoussa El Omari guanya el premi Enginy 2018 amb un drone amb visió artificial

Dolors Arderiu i Alí Benmoussa El Omari amb el seu drone de visió artificial, projecte guanyador del premi Enginy 2018
photo_camera Dolors Arderiu i Alí Benmoussa El Omari amb el seu drone de visió artificial, projecte guanyador del premi Enginy 2018

L'alumne d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Alí Benmoussa El Omari, ha estat el guanyador del Premi Enginy 2018, amb el disseny i construcció d'un sistema de Seguiment d'objectes a través d'un quadricòpter mitjançant visió artificial. El premi Enginy, impulsat fa quinze anys pel CETILL i l'EPS de la UdL, s'atorga al millor Treball Final del Grau en Enginyeria Mecànica i del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica de l'any acadèmic en curs i presentat entre el febrer del 2017 i el febrer del 2018, i està dotat amb 2.000 euros.

El projecte se centra en el desenvolupament d'una aplicació basada en el seguiment d'objectes amb un vehicle aeri no tripulat, mitjançant un sistema de visió artificial

Dolors Arderiu, vicedegana d'Enginyers Lleida, ha rebut avui a la seu col·legial al jove estudiant d'Enginyeria que li ha presentat el projecte. Arderiu ha destacat l’enginy del jove Alí; així com a reafirmat el compromís d'Enginyers Lleida en la formació de futurs enginyers. Per la seva banda, Alí ha agraït la predisposició dels seus tutors així com la facilitació de tot el material per a la realització del projecte.

El treball d'Alí ha estat dirigit pels professors Juan Antonio Garriga i Carles Mateu, de Processament de Senyal i Robòtica del Grup d'Investigaciyó en Intel·ligència Artificial de l'Escola Politècnica Superior (UPS) de la Universitat de Lleida. El projecte se centra en el desenvolupament d'una aplicació basada en el seguiment d'objectes amb un vehicle aeri no tripulat, mitjançant un sistema de visió artificial. En una primera fase del desenvolupament del treball, Benmoussa ha construït i posat a punt el quadricòpter; per a tot seguit desenvolupar el sistema de visió artificial; i finalment conjuntar equip i sistema per a realitzar tasques de seguiment d'objectes.

comentaris